Müjdat İlhan'ın 23 Nisan Bayramı Mesajı

Müjdat İlhan'ın 23 Nisan Bayramı Mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ün dünya çocuklarına armağanı, güzelliklerin ve geleceğin habercisi bir bayram olmanın ötesinde egemenliğin saltanattan alınarak milletin himayesine geçişini de anlatır..

A+A-

Kanla, acıyla, zulümle sömürgecilere karşı verilen destansı mücadele ile kazanılan egemenlik; hiçbir kişinin, zümrenin, partinin değil, kayıtsız ve şartsız milletindir.

23 Nisan 1920 'de kurulan meclis dünyada örneği olmayan bir şekilde kurtuluş mücadelesini yönetmiş ardından Cumhuriyeti kurmuştur. Ortak akılla hareket eden ve Gazi unvanını alan kurucu meclis Cumhuriyet değerlerinin yapı taşını oluşturmuştur. Egemenliğin tek yansıması yasama olmadığı gibi yargı da millete ait egemenliği millet adına kullanır. Bu nedenledir ki egemenliğin kullanılması asla tek bir kişiye ya da zümreye bırakılmaz, bırakılamaz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

Milleti yönetenin kulu olmaktan çıkaran, birey olmaya geçiren, millet egemenliği, ulus devlet ve çağdaş demokrasinin yolunu açan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hak ettiği coşkuyla kutlandığı, bize canı pahasına Cumhuriyeti ve millet egemenliğini sunan şehitlerimiz ve gazilerimiz ile geleceğimizin teminatı çocuklarımız arasına hiçbir şeyin girmesine izin verilmeyen programların yapılarak birlik ve beraberliğimizin güçlendiği kutlamaların yapılması dileğiyle Bayramımızı kutluyoruz.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına

Baro Başkanı

Avukat Müjdat İLHAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.