Müjdeyi Bakan Verdi,3 Milyon Esnafa Af Geliyor!

Müjdeyi Bakan Verdi,3 Milyon Esnafa Af Geliyor!

Maliye Bakanı Ağbal, prim ve vergi borçlarını taksitlendirdiği halde ödeyemeyenlere, çıkacak kanunla yeni bir şans daha tanınacağını açıkladı

A+A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi ve prim borçlarını geçmişte taksitlendirdikleri halde ödeyemeyen vatandaşlara ikinci bir imkân tanınacağını, taksitlerini ödemeleri durumunda bu kişilerin yeniden sisteme dahil olabileceklerini bildirdi. Naci Ağbal, konu ile ilgili açıklamasında, 2014 yılının Ağustos ayında çıkarttıkları 6552 Sayılı Kanun ile prim ve vergi borçlarının taksitlendirilmesine fırsat sağladıklarını hatırlattı.

Hakkını kaybedenler

Bu uygulamayla vergisini, sosyal güvenlik primini süresinde ödemeyenlere 36 aya kadar taksit kolaylığı getirdiklerini anlatan Naci Ağbal, uygulamadan yararlanan bir grup mükellefin, imkânları olmaması yüzünden taksitlerini ödeyemediklerini ve haklarını kaybettiklerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tekrar sisteme dahil olmak isteyen mükellefler bulunduğunu belirterek, “Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması, esnafın epeydir bizden talep ettiği bir konu. Bu talebi karşılamak amacıyla yasal düzenleme yoluna gittik.” diye konuştu.

Yeni bir fırsat

Hazırladıkları yasal düzenlemeyle esnafın talebini karşılamanın önünü açtıklarını dile getiren Naci Ağbal, şöyle devam etti: “Yeni çıkacak kanunla; geçmişte taksitlerini ödemeyenlere bir hak getiriyoruz. Geçmişte ödeyemedikleri taksitleri ödemeleri durumunda bu kişilerin yeniden sisteme dahil olmasına imkân tanınacak ve bundan sonra kalan taksitlerini de ödeyebilecekler. Böylelikle vergi borcundan dolayı, prim borcundan dolayı ödeyecekleri rakam aşağıya gelecek.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.