Nasıl Daha İkna Edici Olabiliriz?

Nasıl Daha İkna Edici Olabiliriz?

Araştırmalar, beden dilimizi ve kullandığımız kelimeleri kullanarak daha ikna edici olabileceğimizi gösteriyor.

A+A-

Psikologlar ve psikoloji üzerine çalışan bilim insanları, ikna kabiliyeti üzerine çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaların sonucunda bir takım bulgulara varıyorlar. Bu bulgulardan ve ikna kabiliyetimizi arttıracak davranışlardan ne kadar haberdarız?

zmanlar tarafından ikna kabiliyetini arttırmaya yönelik tavsiyeleri sizler için derledik.

İkna Kabiletinizi Arttıracak Tavsiyeler

Kendinizden Emin Olun: Bir veya birden fazla kişiyi bir şeye veya bir şeyi yapmaya ikna etmeden önce kendinizden ve kararınızdan emin olmalısınız.

Mantıksal Neden Sunun: Desteklediğiniz önermeyi, mantıksal ve bilimsel bulgularla desteklerseniz,  karşınızdaki kişiyi ikna etmeye bir adım daha yaklaşırsınız.

Yararlarından Bahsedin: Karşınızdaki insanı ikna edebilmeniz için, yapacağı şeyin kendisine de faydalı olacağını anlatmanız gerekir. Karşınızdaki kişinin özellikle yapacağı işi severek yapması için kendisine yararı olacağının farkına varması gerekir.

İltifat Edin: İltifat, karşınızdaki insanın size karşı düşüncelerini pozitif yönde değiştirir ve sizi sevmesini sağlar.

Doğru Sözcükleri Kullanın: Konuşurken kullandığımız kelimeler, konuşmamızın kalitesini belirler. Eğer karşımızdaki insanı ikna etmek istiyorsak, karşımızdakiyle konuşurken kullandığımız kelimeleri doğru seçmeliyiz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.