O İlde kimlikler dağıtılmaya başlandı

O İlde kimlikler dağıtılmaya başlandı

Burdur'da çipli kimlik kartlarının dağıtımına başlandı. İlk başvuruyu Burdur Valisi yaptı

A+A-

Nüfus cüzdanların yenilenmesi süreciyle ilgili Akdeniz bölgesinde pilot il seçilen Burdur'da çipli kimlik kartına ilk başvuru Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz tarafından yapıldı.

Çipli kimlik kartlarının tanımına yönelik Burdur Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde düzenlenen törende, Vali Yılmaz ile eşi, yeni kimlik kartı başvurusu gerçekleştirdi.

Başvurunun ardından gazetecilere açıklamada yapan Yılmaz, Burdur'un Akdeniz Bölgesi içerisinde yeni çipli kimlik kartlarının dağıtımında pilot il seçildiğini belirtti.

Yeni kimlik kartına ilk başvuruyu da kendisinin ve eşinin yaptığını anlatan Vali Yılmaz, görevlilerce başvurusunun başarılı şekilde alındığını, bundan sonra da isteyenlerin yeni kimlik kartı başvurusunu yapabileceklerini kaydetti.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Isparta ve Antalya'dan yeni kimlik kartı almak isteyenlerin Burdur'a başvurması gerektiğini bildiren Yılmaz, başvuruların randevu ile alınacağını, bu şekilde herhangi bir kargaşa yaşanmasının önüne geçileceğini ifade etti.Başvurunun biyometrik fotoğrafla yapılacağını vurgulayan Yılmaz, kişinin avuç ve parmak izi alınarak sistem üzerinden yapılan işlem vatandaşa kontrol ettirildikten sonra müracaatın onaylanacağını aktardı.

Vali Yılmaz, yeni kimlik kartını alanların, elinde bulunan eski nüfus cüzdanlarını herhangi bir kuruma veya kişiye teslim etmeleri gerekmediğini, yeni kimlik kartlarını teslim almalarıyla eski nüfus cüzdanlarının otomatik olarak sistemden düşümünün gerçekleştirileceğini vurguladı.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.