Öğretmenlerimiz Ülkemizi Aydınlık Yarınlara Taşıyacaklardır

Öğretmenlerimiz Ülkemizi Aydınlık Yarınlara Taşıyacaklardır

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı;

A+A-

Dünyada en kutsal mesleklerden biri olarak bilinen öğretmenlik, ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından çok büyük öneme sahiptir. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza, eğitim ve öğretimin yanı sıra iyilik ve doğruluk prensibini de aşılayarak ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaklardır.

Bunun en büyük örneği tam bir öğretmen ve eğitimci özelliği taşıyan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Kendisi “Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam beni onunla anlatın; yoksa kazandığım zaferler, yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek mühim değildir” demiştir. Bu sözleriyle de anlıyoruz ki kazanılan tüm savaş ve zaferler, Atatürk'ün öğretmenlik ruhuyla elde edilmiştir. 1928 yılında ise Bakanlar Kurulu tarafından kendisine Başöğretmenlik sanı verilmiştir.

Unutulmamalıdır ki bir milletin istikbali anlamına gelen çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırım, o milletin yarınlarına yapılan yatırımdır. Dolayısıyla ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı fedakârca yetiştiren, bizleri bu günlere getiren başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm değerli fedakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.