Otizmlilerin öğretmenleri için çalıştay

Otizmlilerin öğretmenleri için çalıştay

Kaynaştırma öğrencisi otizmlilerin öğretmenleri için çalıştay

A+A-

Otizmli çocukların toplumla entegrasyonunu sağlamak amacıyla okul öncesinden başlayarak eğitimin her kademesinde kaynaştırmayı savunan Denizli Otizm Derneği (DOD), “Kaynamasın Bütünleşsin” başlıklı bir çalıştay gerçekleştirecek.

 

Otizmli ve Yaygın Gelişimsel Bozukluk (YGB) tanılı kaynaştırma öğrencisi olan öğretmenler ve gönüllü öğretmenler için bilgilendirme ve uygulama eğitimi olarak planlanan çalıştay 5 Kasım 2016 ve 12 Kasım 2016 tarihlerinde, Denizli Çimenoğlu otelde, 10:00-17:00 saatleri arasında yapılacak.

 

Çalıştayın ilk günü olan 5 Kasım’da, Pamukkale Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ömer Başay, otizmin tıbbi yönü ve belirtileri, Av. Ezgi Suna otizmli çocuklar için kaynaştırma ve yasal haklar, DOD Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, ülkemizde otizmli çocukların eğitimi, kaynaştırmanın yararları, sınıfta kabulün sağlanması, başarı için disiplinler arası işbirliği ve aile katılımı konularında bilgi paylaşımında bulunacak.

 

Çalıştayın ikinci günü olan 12 Kasım’daki eğitimler için Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nden hocalarımızı kentimizde ağırlayacağız. Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veysel Aksoy ve Uzman Ali Kaymak eğitsel değerlendirme, öğretimsel düzenlemeler, BEP hazırlama ve sorun davranışlarla başa çıkma konularında bilgiler aktaracak. Toplantıya katılmak isteyen öğretmenler denizliotizmdernegi@gmail.com adresine mail atarak kayıt yaptırabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.