Pamukkale Belediyesi Engelli Sporculara Sahip Çıktı

Pamukkale Belediyesi Engelli Sporculara Sahip Çıktı

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Belediye Spor Kulübü kurarak, ilk branşını tekerlekli sandalye basketbol olarak belirledi. Bölgesel Lig’de Denizli’yi temsil edecek olan Pamukkale Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının tanıtımı düzenl

A+A-

Pamukkale Belediyesi bir yandan 68 mahalleye hizmet götürürken bir yandan da sosyal çalışmalara imza atıyor. 20 mahalleye halı saha yapan ve halı saha futbol turnuvasını ikinci kez düzenleyecek olan Pamukkale Belediyesi çatısı altında Pamukkale Belediye Spor Kulübü kuruldu. Ağustos ayı içinde resmi işlemleri tamamlanan kulübün başkanlığını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin yapıyor. Turgay Besim’in başkan yardımcısı olduğu kulüpte, Feyyaz Ceşen Sekreter ve Erkan Kösemen Saymanlık görevini yaparken, İbrahim Çelebioğlu, Oral Baş ve Yasin Çatalok ise üye olarak yer alıyor.

 

 

İLK BRANŞ TEKERLEKLİ SANDALYE OLDU

 

Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nün ilk faaliyet branşı ise tekerlekli sandalye basketbol takımı oldu. Bu takımın tanıtımı için Hasan Güngör Spor Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Pamukkale Belediye ve Pamukkale Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kulübün Başkan Yardımcısı Turgay Besim, sekreter Feyyaz Ceşen, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Çelebioğlu ve Yasin Çatalok, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya ile antrenör Erol Kayhan ve sporcular katıldı.

 

HEDEFİMİZ İLK 3

 

Toplantıdan önce sporcularla tanışan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, oyunculara başarılar diledi. “320 bini aşan nüfusa hizmet eden bir belediye olarak önemli çalışmalardan biri de spor kulübü kurmak oldu” diyen Gürlesin, “Pamukkale Belediye Spor Kulübü bu iki unsuru bir araya getirdi. Kulübümüzün ilk faal branşı olarak engelli sporcularımızın yer aldığı tekerlekli sandalye basketbol takımını oluşturduk.  Tekerlekli sandalye basketbolu engelli sporları içerisindeki lokomotif branştır. Denizli’de bu branş 2009 yılından itibaren faal duruma geldi. Takımız 2015-2016 Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi A grubunda şehrimizi, ilçemizi temsil edecek. Takımızın haftada 2 gün içinde bulunduğumuz Hasan Güngör Spor Salonu’nda antrenörümüz Erol Kayhan nezaretinde çalışmalarına devam ediyor. Müsabakalarda yine bu salonda oynanacak. Biz Pamukkale Belediyesi olarak takımımızın sporcularına her türlü desteğimizi vermeye devam ediyoruz. Biz takımımıza güveniyoruz. İlk yılımız olduğu için tabiki şampiyonluk isteriz ancak gerçekçi hedef olarak ilk 3’te yer almalıyız. Ben bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. Basın toplantısının ardından tekerlekli sandalye takımı oyuncuları gösteri maçı yaparken, müsabaka sonunda Gürlesin, basketbol topuyla atış yaptı. 

 

İLK MAÇ 29 KASIM’DA

 

Türkiye’nin uluslararası müsabakalarda önemli başarılara imza attığı tekerlekli sandalye branşında Pamukkale Belediye Spor Kulübü, Bölgesel Lig’de yer alacak. A Grubu’nda yer alan Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nün rakipleri ise İzmir’den Karşıyaka, Bornova Barışgücü, Bucalı Engelliler Spor Kulübü ve İzmir RSK, İstanbul’dan Küçükçekmece Dost ve TÜREV Engelliler Spor Kulübü ile Kocaeli Engelliler Yıldızlarspor oldu. Mavi-beyazlı takım ilk maçını 29 Kasım’da deplasmanda İstanbul Küçükçekmece Dostspor ile oynayacak. Pamukkale Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda yer alan sporcuların isimleri şöyle; Meryem Tan, Meryem Aydoğmuş, Aysun Ertuğ,  Murat Soncul, Ethem Yüksel, Mustafa Acar, Veli Özişçi, Gökhan Gebeşçe, Yunus Emre Bal, Emrullah Ünal, Bayram Helvacı, Mustafa Zeybek, Fatih Yenigün, Hamza Varol, Mustafa Ali İğdir, Ümit Tosun, Doğan Çınar, Doğancan Göktaş, Hakan Kılıç.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.