Pamukkale Belediyesi'nin Vizyon Projesinde Sona Yaklaşıldı

Pamukkale Belediyesi'nin Vizyon Projesinde Sona Yaklaşıldı

Pamukkale Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi projesinde sona yaklaşıldı.

A+A-

Yeni kurulan bir ilçe belediyesi olarak, Türkiye’ye örnek olacak 18 milyonluk yatırımla hayata geçireceği Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde incelemelerde bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Denizli’nin en büyük yatırımlarından biri olan sağlık kompleksine imza atmaktan dolayı gururluyuz. Bizim amacımız kalıcı eserler bırakmak” dedi.

 

 Pamukkale Belediyesi tarafından yapımı devam eden Denizli’nin geleceğine damga vuracak Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin inşaatında sona yaklaşıldı.  Arsası Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen binası ise 18 milyon liralık yatırımla Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan Dokzuakavaklar Sağlık Kompleksi tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. Bu işbirliği ile Türkiye’de ilk olan dev sağlık yatırımının inşaatında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin incelemelerde bulundu. Başkan Gürlesin’i incelemede Kayıhan Muhtarı Mahmut Uğuz, Anafartalar Muhtarı Ekrem Demir, Kale Muhtarı Turgut Can, Karşıyaka Muhtarı Mustafa Gülmez, Deliktaş Muhtarı Kadir Karaçolak, Akhan Muhtarı Mesut Günenç, Korucuk Muhtarı Hüseyin Yıldız, Güzelköy Muhtarı Veli Çınar, Aktepe Muhtarı Şengül Şahiner de eşlik etti. Mahalle muhtarları vatandaşların bazen diğer belediyelerin bisiklet, top ya da geziler düzenlediğini Pamukkale Belediyesi’nin ise neden düzenlemediği konusunda eleştiride bulunduklarını belirterek, vatandaşların bu eleştirilerinin Dokuzkavaklar Sağlık Komleksi’nin hizmete girdikten sonra kesinlikle son bulacağını söylediler.

 

MUHTARLAR BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

 

Aktepe Muhtarı Şengül Şahiner, “Hastane konusunda ciddi manada sıkıntılarımız mevcuttu. Allah’ın izniyle bizim bu bölgemizdeki bu sorun Başkanımız Hüseyin Gürlesin sayesinde çözüme kavuşacak” diye konuştu. Kale Muhtarı Turgut Can’da, “İnşaallah bu hastanemiz bittiğinde ne Çanakkale gezisi, ne futbol topu, ne de bisiklete benzemeyecek” dedi.  Anafartalar Muhtarı Ekrem Demir’de, “Nice hastalarımız burada şifa bulacak. Vatandaşlarımızın bazen sitemleri oluyor. Bisiklettir, futbol topudur gibilerinden. Ama şu anda yapılan hizmet emin olun ne bisiklete, ne bir futbol topuna eş değer değildir. Bu ebediyen kalıcı bir hizmettir. Bu hizmete vesile olan Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Başarılarının devamını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

TÜRKİYE’DE İLKLERİ BAŞARIYORUZ

 

 

İnşaatta incelemelerde bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ortaya çıkan dev eserin Türkiye’ye örnek olacağını ifade etti. “İlk kazma 5 Ekim 2016’da vuruldu” diyen Başkan Gürlesin, “Toplamda 7 kattan oluşan, 9 bin 775 m2’lik kapalı inşaat alanına inşa edilen kompleks bittiğnde, aynı anda 20 tane poliklinik hizmeti verilecek. Günlük 2 bin kişinin de hizmet alacağı kompleks Türkiye’de bir ilk.  Bu hastanemiz ve diğer birçok dev projelerimizle, yeni kurulan bir belediyenin kurucu belediye başkanı olarak, Türkiye’de ilkleri başarıyor olmaktan gururluyuz. Bu hastane, bizim vizyon projelerimizden bir tanesi. Bu bina kullanıldığı sürece bizlerin gurur duyacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak kalıcı eserler bırakma hedefimiz var. Sadece bu değil bunun gibi birçok eserinde hayata geçmesi için de çaba gösteriyoruz.  Günübirlik işler peşinde olmadığımızın altını çizmek istiyorum. İnsanların manevi boyutuyla sağlığına kavuşmasına vesile olacak eserler derdindeyiz. Cumhuriyet Mahallemizde ve Karahayıt Mahallemizde sağlık ocaklarının kaba inşaatı bitti. Zeytinköy Mahallemizde ve Kocadere Mahallemizde sağlık ocağı inşaatlarımız tamamlandı. Tabi bunların en büyüğü Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’miz. Devlet Hastanesi’nde ne varsa tüm birimleriyle hiçbir eksiği olmayan sağlık kompleksimizin sonuna geliyoruz. Yatak dışında tüm birimleriyle devlet hastanesini, üniversite hastanesini andıran hatta artısı olan büyük bir yatırımımız. Bununla da gurur duyuyoruz. İnşallah inşaatımız bittiğinde, insanların sağlığına kavuşmasına vesile olacak. Sadece bununla kalmayacak devlet hastanesinin, üniversite hastanesinin ciddi manada yükünü alacak olan büyük bir yatırım olduğuna özelikle vurgu yapmak istiyorum. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızda yürüme mesafesinde bir hastaneye kavuşmuş olacaklar. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Kurucu bir belediye başkanı ve Türkiye’de bir ilkleri başaran bir belediye başkanı olarak insanların gönüllerine dokunan bir yapıyla uğraştığımızı, sadece günübirlik, geçici işler peşinde olmadığımızı özelikle vurgu yapmak istiyorum” diye konuştu.

 

 

KALICI ESERLER İMZA ATIYORUZ

 

“Normalde inşaatımız 5 Ekim itibariyle başladı” diyen Başkan Gürlesin açıklamasına şöyle devam etti; “Şartnamemize göre firmaya 2018’in Mayıs Ayı’na kadar gün vermiştik. Ama hızlı bir şekilde hiçbir aksaklığa meydan vermeden bir gün önce açılması hedefimiz. Kaba inşaatının yüzde 100’ü bitmiş durumda. İçerideki yapım işinin de yüzde 95’i bitti. Alçı işinin yüzde 60’ı; tesisat işinin yüzde 40’ı bitmiş durumda. Ortalamaya vurduğumuzda inşaatımızın yüzde 50’si bitti diyebiliriz. Bir an önce hizmete aldığımızda bu hizmetin daha iyi bir şekilde anlaşılacağına inanıyorum. Biz sağlıkta, emniyette, eğitimde, sosyal belediyecilikte Pamukkale Belediyesi olarak çok farklı olduğumuzu ve ciddi manada hizmet verdiğimizi gönül rahatlığı ile söylemek istiyorum. Pamukkale Belediyesi yaptığı eserlerle konuşulacak. İnsanlarımız hizmetlerimizi izlemeye, bizleri takip etmeye lütfen devam etsinler. Tekrardan yatırımımız vatandaşlarımız için, Pamukkale ilçemiz için, ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah kısa bir zaman sonra da hizmete alıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmak en büyük hedefimiz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” .

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.