Pamukkale Belediyespor 3'te 3 Dedi

Pamukkale Belediyespor 3'te 3 Dedi

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel A Ligi’nde mücadele eden Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, üst üste üçüncü galibiyetini aldı.

A+A-

Mavi-beyazlı takım erteleme maçında Eskişehir Engelliler’i 73-33 mağlup etmeyi başardı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanındayız. Denizlileri bu maçlarda takımın yanında olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılının Ağustos ayında kurduğu Pamukkale Belediyespor Kulübü’nün ilk branşı olan tekerlekli sandalye basketbol takımı son haftalarda aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel A Ligi’nde mücadele eden takım, geçen sezonu tecrübe yılı olarak gördü. 2016-2017 sezonunda aynı ligde yer alan mavi-beyazlı takım, son 3 maçta 3 galibiyet alarak dikkat çekti. Ligde oynaıdğı ilk 3 maçta istediği skorları almakta zorlanan Pamukkale Belediyespor, son 3 maçını da galibiyetle tamamladı. Ligin 6. Haftasında İstanbul Engelliler’i konuk eden maci-beyazlı ekip rakibini 82-5 yenerek ilk galibiyetine imza attı. Geçen hafta deplasmanda İzmir Bucalı’ya konuk olan Pamukkale Belediyesi bu maçı da 56-38 kazanarak 2’de 2 yaptı. Bu hafta ise ilk hafta oynanması gereken ancak federasyon seçimleri nedeniyle ertelenen Eskişehir Engellilerspor maçını Hasan Güngör Spor Salonu’nda yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Selim Arkan ve Adnan Kaya’nın da takip ettiği maç büyük çekişmeye sahne oldu. Müsabakada ilk periyodunu Eskişehir takımı 10-9 galip tamamlarken, Pamukkale Belediyespor ikinci periyodu 19-18 önde tamamladı. Üçüncü periyodda daha etkili olan Pamukkale Belediyesi bu bölümü 42-27 ve maçı da 73-33 kazandı. Maçta Fadi 46 sayı ile takımı sırtlayan isim olurken, Ümit 13, Doğan Can 8, Murat, Mustafa ve Meryem de 2’şer sayı kaydetti. Maçı 73-33 kazanan Pamukkale Belediyesi, son 3 maçını da kazanmış oldu. Pamukkale Belediyespor, 5 Şubat Pazar günü saat 11.00’de Hasan Güngör Spor Salonu’nda daha önce olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen maçını oynayacak. Mavi-beyazlı takım Kırklareli Engelliler’i konuk edecek. Bu maçla ilk yarı tamamlanırken, Pamukkale Belediyespor, ligin ikinci yarısı 25 Şubat’taki Eskişehir Engelliler’e konuk olacak.

 

“ENGELLİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin maç sonunda sporcuları kutladı. Belediye olarak engellilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Gürlesin, “Biz kurduğumuz kulübün ilk branşını tekerlekli sandalye basketbol olarak belirledik. Bu takımımız geçen sezonu hazırlık olarak gördük. Geçen sezondan eksiklerimizi gördük. Daha iyi olmak için çalışmalar yapıyoruz. Filistin Milli takımında görev yapan Fadi’yi kadromuza kattık. Son 3 maçımızı kazandık. Biz farklı bir belediye olduğumuzu bu tür etkinliklerle gösteriyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanındayız. Denizlileri bu maçlarda takımın yanında olmaya davet ediyoruz. 5 Şubat Pazar günü saat 11.00’da Hasan Güngör Spor Salonu’nda yapılacak olan maçta Denizliller’i tribünlerde görmek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.