Pamukkale'nin Kar Mesaisi Devam Ediyor

Pamukkale'nin Kar Mesaisi Devam Ediyor

Kar yağışının etkisini gösterdiği ilçelerden biri olan Pamukkale’de karla mücadele aralıksız sürüyor.

A+A-

İlçe merkezinde 10 cm’den fazla kar kalınlığı oluşurken, yüksek kesimlerde bu 30 cm’ye kadar çıktı. 60 kişilik ekiple kar mücadelesi verdiklerini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Daha önceden oluşturduğumuz ekiplerimiz karın yağmaya başlamasıyla birlikte çalışmalar başladı. Gece gündüz demeden yolların açık kalması için ekiplerimiz çalışmalara devam ediyor” dedi.

 

 

Pamukkale Belediyesi, ilimizi etkisi altına alan kar yağışına hazırlıklı yakalandı. Kış gelmeden önce eylem planlı hazırlayan ve kar yağması halinde neler yapacağını önceden belirleyen Pamukkale Belediyesi, son yağan karla birlikte harekete geçti. Çarşamba günü sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ilçenin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Yoğun kar yağışı ile birlikte ekipler çalışmalar başlayarak yolların açık kalmasını sağladı. Özellikle Uzunpınar, Gözler, Akçapınar, Haytabey, Kurtluca, Eymir ve Akdere mahallelerinde kar etkili yağarken ekipler yoğun çaba göstererek çalışmalar yaptı. Gece boyunca yağan kar yüksek kesimlerde 30 cm olarak ölçüldü. Ekipler gece tuzlama çalışması yaparken, gündüz de küreme çalışmalarına ağırlık verdi.

 

İLÇE MERKEZİNDE DE ÇALIŞMALAR YAPILDI

 

Pamukkale Belediyesi’nin il merkezine yakın olan bölgelerinde de karla mücadele vardı. Çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı gece boyu sürerken ekipler buralarda da çalışmalar yaptı. Özellikle Zümrüt, Kervansaray, Tekke, Gökpınar, Bağbaşı ve Zeytinköy mahalllerinde ekipler gece gündüz demeden kar temizleme çalışması yaptı. İlçenin bu bölgesinde kar kalınlığı 12 cm olarak ölçülerken, ekiplerin bazıları ise Kuşpınar, Kınıklı, Mehmetcik, Siteler, Yunus Emre, 15 Mayıs, Hacıkaplanlar, pelitlibağ ve bu bölgeye yakın olan mahallerde yolları açtı. Gündüz kar küreme çalışmaları yapan ekipler gece de tuzlama yaparak buzlanmayı önlüyor. Öte yandan şehir merkezinde kaldırımlardaki karlar da ekipler tarafından temizlenerek vatandaşların sıkıntı yaşanması engellendi. Pazaryerleri ise yine Pamukkale Belediyesi tarafından temizlendi. Kar yağışının etkili olduğu bu günlerde ekipler 24 saat esasına göre çalışmalarına devam edecek.

 

“EKİPLERİMİZ ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR”

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe genelinde kar yağışının etkili olduğunu ifade ederek, “İlçemizin genelinde kar yağışı görüldü. Şehir merkezinde kalan bölgelerde bile 12 cm kalınlığında kar yağdı. Bu yüksek mahallelerimizde 30 cm’ye kadar çıktı. Biz kışa girerken bu konuda hazırlıklarımızı yapmıştık. Kar yağışı ile birlikte ekiplerimizi yönlendirerek çalışmalar yaptık. Hem şehir merkezinde hem de yüksek kesimlerdeki mahallerimizde yollar açık tutuldu. Gece gündüz demeden ekiplerimiz görev yaptı. Pamukkale Belediyesi olarak 60 kişilik kar ekibimizle birlikte 12 kepçe, 3 grayder, 5 tuz serpme aracımız ile çalışmalar yaptık. Kar yağışının etkili olduğu bu günlerde ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam edecek. Amacımız kar nedeniyle hiçbir yolumuzun kapanmaması. Çalışmalarımız bu yönde devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.