Pamukkale Zabıtasından Büyük Operasyon

Pamukkale Zabıtasından Büyük Operasyon

Pamukkale Belediyesi, halk sağlığını korumak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

A+A-

Zabıta ekipleri ilçede sağlıksız et kesimi ve satışı yapan merdiven altı diye tabir edilen yerlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Halkımızın sağlığı her şeyden önemli. Sağlıksız koşullarda çalışan işletmelere gereken işlemler yapılıyor” dedi.

 

 

Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlını korumak içi zaman zaman denetimler yaparken, gelen ihbarları da değerlendiriyor. Zabıta ekipleri, başta hijyen olmak üzere, evrak denetimlerini titizlikle gerçekleştirerek, tespit ettikleri eksikliklerin giderilmesi için işletmecilere uyarılarda bulunuyor. Ekipler bir ihbar üzerine sağlıksız et kesimi ve satışı yapan merdiven altı diye tabir edilen yerlere baskın gerçekleştirildi. Korucuk Mahallesi’ndeki adrese İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte giden Pamukkale Belediyesi Zabıta ekipleri, ruhsatsız işletmede yaklaşık 5 ton sağlıksız ete el koyarak imha etti. İşyeri mühürlenirken, sahiplerine de idari para cezası kesildi.

 

“HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Belediye Zabıta Ekipleri’nin halk sağlığını korumak amacıyla çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü ifade etti. Gıda üretimi yapan iş yerlerinin sıkı bir şekilde denetlendiğini belirten Başkan Gürlesin, “Bizim için halk sağlığı çok önemli. Düzenli olarak sürdürdüğümüz denetimler dışında, vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da anında değerlendirerek diğer kurumlarla da ortak hareket ederek gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızdan gelen bir ihbarı değerlendirerek, ruhsatsız bir iş yerinde sağlıksız et kesimi yapıldığı tespit edildi. Etler imha edilirken, işletme sahibine idari para cezası kesildi. Denetimlerimizin amacı ilçemizdeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda, yasalara uygun olarak üretim yapmasını sağlamak. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, görev alanları içerisinde sürekli olarak denetimlerini sürdürüyor. İlçe sınırlarımız içinde halkın sağlığı ile oynanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.