PAÜ'de Öğrenci Konseyinde Kirli Oyun

PAÜ'de Öğrenci Konseyinde Kirli Oyun

Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) yapılan Öğrenci Konseyi seçimlerinde hukuksuzluk ve ahlaksızlık yapıldığını ileri sürdü.

A+A-

Ocak binasında basın toplantısı düzenleyen Öncel, AKP gençlik yapılanmasının seçimi kazanabilmek için HDP ve PKK yandaşlarıyla işbirliği yaptığını kaydetti.

“HDP VE PKK YANDAŞLARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPTILAR”

Türkiye’nin acı günler yaşadığını ifade eden Öncel, “Daha dün 44 insanımız şehit oldu. Buradan öncelikle hayatını kaybeden Polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ancak PAÜ’de yapılan Öğrenci Konseyi seçimlerinde yaşanan hukuksuzluk ve ahlaksızlıklara değinmeden geçemeyeceğim. Ortaöğretim ve Üniversitelerde yapılan Öğrenci Konseyi seçimleri demokrasi kültürünü geliştirmek için yapılır. Asıl amaç budur. Ancak son yapılan Öğrenci Konseyi seçimleri maalesef menfaat ve çıkar ilişkilerine dönüştü. AKP’nin gençlik yapılanması sırf bu seçimleri kazanabilmek için HDP ve PKK yandaşlarıyla işbirliği yaptı. Maalesef bu anlayış demokrasi kültürünü geliştirmek için değil, makarnacı ve kömür kültürünü yerleştirmeye çalışıyor” dedi.

REKTÖR’E BASKI YAPTILAR

AKP’nin gençlik yapılanmasının konsey seçimleri öncesi PAÜ Rektörüne baskı yaptığını da kaydeden Öncel, “Bu baskılar sonucu konsey seçimlerinde aday olma kriterleri değiştirildi. Ocak yönetimi olarak Rektör beyden randevu istedik. Ancak bize dönüş olmadı. Bunun sonucu da konsey seçimlerinde gerginliklerin gerginlik yaşandı. Her türlü hukuksuzluk ve ahlaksızlığın yapıldığı bu seçim sonuçlarını yargıya taşıyacağız. Daha dün 44 şehit verdiğimiz bir ortamda AKP gençlik yapılanmasının HDP ve PKK yandaşlarıyla sırf seçimleri kazanabilmek için işbirliği yapmalarını ve her türlü tehdit yoluyla oy almaya çalışmalarını şiddetle kınıyorum ve takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Buradan Rektör bey ve AKP’nin gençlik yapılanmasına sesleniyorum. Bu yanlıştan dönün. Ayrıca Üniversite bölümlerinde yapılan oy sayımlarında da bir takım hukuksuzlukların yapıldığına inanıyoruz. Rektör’den üniversitenin tüm bölümlerindeki seçim sonuç dağılım listelerini isteyeceğim” diye konuştu.

Öcel konuşmasının sonunda PAÜ Rektörünü de hak ve hakkaniyete uygun davranmaya davet etti. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.