Peş Peşe Geldi! 5 İlde 6 Şehit

Peş Peşe Geldi! 5 İlde 6 Şehit

Diyarbakır'da PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcı infilak etti, 2 asker şehit düştü. Batman'da çıkan çatışmada da 1 korucu şehit oldu. Siirt, Bingöl ve Çukurca'dan da şehit haberleri geldi.

A+A-

Türkiye'nin yüreği şehit haberleriyle yandı. Diyarbakır, Siirt, Bingöl, Çukurca ve Batman'dan peş peşe şehit haberleri geldi.

 

DİYARBAKIR'DA BOMBALI TUZAK: 2 ŞEHİT, 2 YARALI

 

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının, güvenlik güçlerinin arama çalışmaları gerçekleştirdiği sırada infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

 

BATMAN'DA ÇATIŞMA! 1 KORUCU ŞEHİT

 

Batman'da Mava Dağı'nda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 1 korucu şehit oldu.

 

Edinilen bölgeye göre, Gerciş ilçesinde bulunan Mava Dağı'nda teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon sırasında güvenlik güçleri bir grup PKK'lı terörist arasında yakın temas sağlandı. Teröristlerin güvenlik güçlerine 'teslim ol' çağrılarına ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada geçici köy korucusu Kadri Yıldız şehit oldu. Bölgede operasyon sürüyor.

 

HAKKARİ'DA HAVANLI SALDIRI: 1 ŞEHİT, 1 YARALI

 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Güven Dağı bölgesinde bu sabah PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında bir asker şehit oldu. Çukurca İlçesi'nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı bölgesinde, operasyonda olan askeri timlere, bu sabah PKK'lı teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu. Aynı bölgede sürdürülen operasyon sırasında teröristlerin yerleştirdiği mayın patlaması sonucu da bir asker ağır yaralandı.

 

BİNGÖL'DE BOMBALI TUZAK: 1 ŞEHİT

 

Bugün saat 06.00 sıralarında güvenlik güçleri Kiğı İlçesi Kızılmescit mevkiinde arazi arama- tarama faaliyeti yaptığı sırada, PKK'lı teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 1 uzman çavuş şehit oldu. Bölgede operasyon başlatılırken, şehit asker için Bingöl Havalimanı'nda uğurlama töreni yapılacak.

 

SİİRT'TE YILDIRIM DÜŞTÜ: 1 ŞEHİT, 1 YARALI

 

Siirt Kurtalan ilçesinde ise yıldırım düşmesi sonucu bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.