Polis Kayıp Tırı Buldu

Polis Kayıp Tırı Buldu

Denizli'nin Serinhisar İlçesinden yüklediği 19 tonluk 155 bin lira değerindeki kuruyemiş yüklü kayıp Tır polisin sıkı takibiyle ele geçirildi.

A+A-

Serinhisar Küçük Sanayi Sitesinde bulunan işadamı Hasan Genç’e ait işyerinden bir İstanbul firmasına gönderilmek üzere yüklendikten sonra ortadan kaybedilen bir tır dolusu kuruyemiş araç şoförü ile birlikte yakalandı.

Serinhisar’da faaliyet gösteren Genç Kuruyemiş firması, piyasa değeri 155 bin TL olan yaklaşık 19 tonluk ürünü aldığı sipariş üzerine 13 AV 615 TIR ve 13 KB 520 plakalı dorsesine kuruyemiş ve leblebi ürünleri yüklenmiş İstanbul’a göndermiş, fakat kuruyemişler, şoför ve kamyonla birlikte kayıplara karışmıştı.

Piyasa değeri yaklaşık 155 bin TL olan ve alıcı firmanın malın ellerine ulaşmadığı bilgisini vermesinin ardından çalındığı tespit edilen bir tır dolusu kuruyemiş tüm yurt genelinde aranmaya başlandı.

Konuyla ilgili sevindirici gelişme önceki gün yaşandı. Emniyet birimlerinin ısrarlı ve detaylı takibi sonucu malların Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde olduğu tespit edildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün birlikte düzenledikleri çalışma semeresini gösterdi. Şoförün ibraz ettiği Erhan Kabadayı adına düzenlenmiş olan kimliğin ve kullandığı aracın plakasının sahte olduğu öğrenilirken, şoförle birlikte kuruyemişleri evinin deposunda saklayan şahıs da yakalandı. 

Bu şahsın da daha önce çalıntı mal almak ve satmak suçundan sabıkası bulunduğu öğrenildi. 

Emniyette sorguları tamamlanan şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Öte yandan çalınan malların eksiksiz olarak kendine teslim edildiğini söyleyen işadamı Hasan Genç, “Serinhisar’dan başlayan ve tüm yurt geneli Emniyetine taşınan bu olay Kocaeli’nde son buldu. Bu olay aydınlatılmasında başrol oynayan İstanbul Emniyeti, Kocaeli Emniyeti ile tüm yurt genelinde çalışma yapan Emniyet güçlerine şahsım ve işletmem adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.