Prof. Fenkçi, Bayramda Şeker İçin Uyardı

Prof. Fenkçi, Bayramda Şeker İçin Uyardı

PAÜ Hastanesi Endokrin BD. Başkanı Prof. Dr. Semin Melahat Fenkçi diyabet hastalarına bayramda şeker tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

A+A-

Prof. Dr. Fenkçi yaptığı açıklamada ; “ Güzel bereketli ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Beden ile birlikte ruh huzurumuzun birleştiği bu ayı ramazan bayramı ile kutlayacağız. Malum şeker bayramı diyabetik, kalp damar hastalığı ve yüksek tansiyon olgularımızın tabi ki dikkatli olması geren bir dönem yaşıyoruz.

Ziyaretlerde en önemli görev hasta yakınlarına düşmektedir. Kabullerde bu kişilere basit şeker taşıyan ( ağdalı tatlılar, şekerlemeler  ) sunumlardan kaçınalım ve ısrarcı olmayalım. Ailesinde bu tür sağlık problemi yaşayan kişilerin kabullerinde meyva ikramları ile bu kişilerin bayramlarını kutlamaları sağlık açısından daha iyi olacaktır.” dedi.

 

Açıklamalarına devam eden Prof. Dr.Fenkçi : “Obezite yoğunluğunun yüksek olduğu ülkemizde sağlıklı bireylerin de aşırı basit şeker tüketiminden kaçınmaları tabi ki gereklidir. Eğer bayram sürecinde az porsiyonlarla tüketim yapılması yanında mutlaka geç emilen komplex karbonhidrat içeren gıdaların alınması önem taşımaktadır.

Yaz mevsiminin sağlıklı meyvaları çoğaldığı için tüketimi lifli gıdaların tüketilmesi, öğünler sonrası hafif yürüyüşler, ara öğünlerde kefir gibi mayalı sütlü gıdaların alımı prebiotik temini açısından önem taşıdığını da belirtti.

Bu vesile ile Prof. Dr. Semin Fenkçi  tüm Denizli halkının da mübarek Ramazan Bayramını kutlayarak, birlik ve beraberlik içinde sağlıklı, huzurlu bayramlar diledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.