Rahmet ve minnetle anıyorum

Rahmet ve minnetle anıyorum

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yıl dönümü nedeniyle AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz anma mesajı yayımladı.

A+A-

Başkan Necip Filiz 10 Kasım mesajında şu ifadelere yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ‘in en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. O’nun hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev bayrağını daha ilerilere taşımak olmalıdır. Bizlere bıraktığı büyük mirasın sahipçileri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken ülkemiz için canla başla çalışıyoruz. Bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz . Doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden bunları hep beraber omuz omuza başaracağımıza inancımız tamdır.

“ Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez” diyen Mustafa Kemal Atatürk “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır.” sözü ile milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapmıştır

Kurtuluş sürecinde tüm gücünü ulusuna olan güveninden ve inancından almıştır. Milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek, ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanmıştır. En güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir.

Milletleri büyük sınavlara sokulduğu dönemlerde o sınavları aşmak için milletine öncülük eden liderler geleceğe büyük miraslar bırakır. Atatürk esaret altına alınmakla tehdit edilen ve toprakları paylaşılmak istenen bir milletin mücadele ruhu, kurtuluş umudu, diriliş sembolü olarak sivrilmiştir. İç ve dış güçler tarafından şimdilerde tekrar sahlenenen; milli varlık ve bekamız üzerindeki sinsi oyunları, karanlık hesapları ve hedef alınan milli kimliği ve milli birliği istikbal uğruna seferber ederek yıkım ve tahribat ortamından gurur duyacağımız bir devleti, milletiyle omuz omuza beraber inşa etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir.

10 Kasım Türk Milleti için; anma günü olduğu kadar, sahip olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlılığını gösterme günüdür.

Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.