RTÜK Başkanı'ndan Evlilik Programlarına Tepki

RTÜK Başkanı'ndan Evlilik Programlarına Tepki

RTÜK Başkan İlhan Yerlikaya, kendi sorumluluğu altında olan televizyon kanallarındaki evlilik programlarını eleştirdi. Son dönemde ahlaki düzeyi tartışma konusu olan programlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yerlikaya evlendirme programlarının çığr

A+A-

Antalya'da düzenlenen Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) 15'inci yıl yönetim çalıştayında konuşan RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya evlendirme programlarının düzeysizleştiğini ve işlerin artık çığrından çıktığınını söyledi.

 

SANSÜRCÜ DEĞİLİZ

 

Prof. Dr. Yerlikaya, RTÜK'ün yayın yapıldıktan sonra müeyyide uyguladığı için sansürcü olarak değerlendirilemeyeceğini savundu. Ancak hangi ortam üzerinden yayın yaparsa yapsın tüm kuruluşları toplumsal sorumluluk bilinci içinde hareket etmeye çağıran Prof. Dr. Yerlikaya, son dönemde artan terör olayları karşısında bu noktaya daha da dikkat edilmesi gerektiğini savundu. RTÜK Başkanı, "Haber atlamamak için incelemeden yanına verilen haberler nedeniyle kötü sonuçlar oluşmaktadır. Biz de müeyyide uygulamak zorundayız. Bu konuda çok hassasız" dedi.

 

EVLENDİRME PROGRAMLARINA TEPKİ

 

Kurumun aynı hassasiyeti, ailenin, çocukların ve gençlerin korunması noktasında da gösterdiğini belirten Prof. Dr. Yerlikaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, dizi yapımcıları, yayıncılar, kanal temsilcileri ve haber koordinatörleriyle bir araya gelmeyi planladıklarını aktardı. Özellikle televizyonların öğle kuşağında yer alan "evlilik programlarının" artık çığırından çıktığını savunan Prof. Dr. Yerlikaya, "Buralarda bizim ağzımıza alamayacağımız şeyler söyleniyor. Bu konuda yayıncı arkadaşları uyarıyoruz. RTÜK'ün de ülkenin de milletimizin de hassasiyeti var" dedi.

 

YAPTIRIM YOK!

 

Birçok kanala siyasi yönden ceza kestikleri iddia edilen ve son günlerde tartışmaya açılan RTÜK cezalarının, evlilik programlarına uygulanmaması dikkat çekiyor. RTÜK Başkanı Yerlikaya, evlilik programlarını eleştirdiği konuşmasında, ceza ve yaptırım ile ilgili herhangi bir çözüm önerisi sunmaması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.