Sağlığımızı Korumak Elimizde...

Sağlığımızı Korumak Elimizde...

Denizli'nin köklü eğitim kurumlarından Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu, "Emsan Sağlığa Koşuyor" projesi kapsamında Denizli Gazeteciler Cemiyeti üyelerini ağırladı. 

A+A-

Eğitimde gerçekleştirdiği cesur projelerle adından söz ettiren Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti üyesi bir grup gazeteciyi ağırladı. 

'Emsan Sağlığa Koşuyor' projesi kapsamında örenciler ve velilere yönelik çalışmaları ile dikkat çeken DD Emsan İlkokulu eğitmenleri Denizlili gazetecilere kahvaltı verdi. 

Okul Müdürü Hasar Harktı gazetecilere faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verirken Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ile DD Emsan İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Aslıhan Sezen ve yönetim kurulu üyeleri de etkinlikte hazır bulundu. 

Etkinlik kapsamında gazeteciler ile öğretmenler arasında bir de halı saha maçı yapıldı. Çekişmeli geçen maç skor 3-3'ken yağmur engeline takıldı. Bastıran yağış nedeniyle hakem Serhat Delikara maçı tatil ederken öğretmenler iyi oynadıkları karşılaşmada büyük bir jest yaptı ve kupayı gazetecilerden oluşan takıma teslim etti. 

Gazeteciler adına kupayı Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, DD Emsan İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Harktı'nın elinden aldı. 

Yağış ve ani bir başka gelişme yüzünden kangoo jumps etkinliği yapılamadı.  

Etkinliğe katılımı nedeniyle Pamukkale İlçe  Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı'ya plaket takdim etti. 

HARKTI: ETKİLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELER GELİŞTİRDİK

Etkinlikte konuşan Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu Müdürü Hasan Harktı yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Harktı geliştirdikleri projelerin etkili ve sürdürülebilir olmasına özen gösterdiklerini belirterek, "Basından bir arkadaşımız bize şöyle söyledi; 'Biz sosyal bir birey gibi algılanırız ama aslında yaşantımız asosyaldir'...  Düşündüm, doğru söylüyorlardı. Etkinlik yapılıyor, görüntü alacağız, fotoğraf çekeceğiz derken o etkinliğin zevkine bile varamıyorlar. Biz de bu etkinlikte hep beraber olalım istedik. “Esman Sağlığa koşuyor” projesi çerçevesinde düzenlediğimiz bir etkinlik bu. Gazeteci ve öğretmen arkadaşlarımızla sıra dışı bir etkinlik yapalım istedik. Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu olarak yaptığımız bütün projelerde etkili olmasını, sürdürülebilir olmasını ve sonuç alınarak yararlı olmasını ilke edindik. Bize bu etkinlikte destek veren basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.  

MÜDÜR ERDOĞAN SAĞLIK PROJELERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ise konuşmasında uygulanan sağlık projelerine değinerek, "Okullarımız olarak, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz olarak biz sağlıkla ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Sağlık Müdürlüğü ile ortak projelerimiz var. İşte onlardan bir tanesi de bu etkinliğimiz. Siz değerli basın mensuplarımızın da katılımıyla yapılacak olan halı saha maçında sizde stres atmış olacaksınız. Okul ile bütünleşmenize, okul faaliyetlerimizi topluma duyurmanızda faydalı olacağına inanıyorum. Tüm okullarımızdaki tüm öğrencilerimizin aynı şekilde hareket etmesi, koşması,  spor yapması ve sağlıklı birer birey olmasını istiyoruz. Bu konuda devletimizin de büyük katkısı olduğunu biliyoruz" dedi. 

BOYACI: BİZ DE HABERE KOŞUYORUZ

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ise törende yaptığı konuşmada, "Bu projenin ismi çok ilginç. “Doğan Demircioğlu Esman İlkokulu Spora Koşuyor.” Biz de gazeteciler olarak habere koşarız. Bugün spora koşacağız. Biz gerçekten çok aktif, hatta birçok insandan yaşamı 1 gün önceden yaşayan, olayların içinde olan insanlarız. Örneğin; kar yağar. Siz kar keyfi yaparsınız ama biz “hangi yol kapandı. Nerede öğrenciler kaldı” onu takip ederiz. Yağmur yağar. Siz keyfini çıkarırsınız. Ama biz “nerede hangi evi su bastı. Sel var mı? Yollar kapandı mı?” bunlarla uğraşırız. Bizim için mesai kavramı yoktur. Yoğun bir tempo içindeyiz. Bu yoğun temponun içinde Doğan Demircioğlu Esman İlkokulumuzun bizi böyle bir etkinliğe davet etmesi, bu yoğun ortamda birazda olsa nefes almamızı, soluk almamızı sağladığı için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.        

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.