Şahin Tin Ataşe Cheikh Diallo’yu Kabul Etti

Şahin Tin Ataşe Cheikh Diallo’yu Kabul Etti

Türkiye-Senegal Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Senegal'in Ankara Büyükelçiği Müsteşarı Ticari Ataşesi Cheikh Diallo’yu kabul etti.

A+A-

Türkiye-Senegal Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Senegal'in Ankara Büyükelçiği Müsteşarı Ticari Ataşesi Cheikh Diallo’yu kabul etti. Şahin Tin, “FETÖ'nün okullarının bulunduğu ülkeler de darbe tehlikesiyle karşı karşıya. Senegal'i bu konuda uyarıyor ve FETÖ'nün orada faaliyette bulunan okullarının kapatılması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleşen kabulde Senegal heyetinin yanı sıra Samsun Milletvekili ve Türkiye Senegal Parlamentolar arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri Fuat Köktaş da yer aldı.

Senegal heyetini kabulde açıklamalarda bulunan Şahin Tin, Türkiye ile Senegal arasındaki dostluğun çok güçlü olduğunu belirterek işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin, “Senegal’le Türkiye’nin dostluk tarihinin geçmişi çok güçlüdür. Bugüne kadar ekonomik, siyasi, sosyal ve sağlık başta olmak üzere her alanda işbirliğimiz çok gelişmiş durumda, Fakat bu yeterli mi tabiki bizim için yeterli değil bunun daha fazla geliştirilmesi gerektiği kanaatindeyim” dedi.

FETÖ SENEGAL İÇİN DE TEHLİKE

15 Temmuz darbe girişimi ile FETÖ’nün Türkiye’nin demokratik kurumlarının ve Türkiye’nin demokrasini hedef aldığını dile getiren Milletvekili Şahin Tin, FETÖ’nün gerçek yüzünün 15 Temmuz darbe girişimi ile ortaya çıktığını belirti. Milletvekili Şahin Tin; “15 Temmuz’da Türkiye üzerinde ne yazık ki bir avuç cuntacı darbecinin Türkiye’de demokratik kurumları lav edip bir darbe girişimi ile demokrasimize ve cumhuriyetimize hedef alan bir girişim yaşandı. Halkımız tabi ki buna izin vermemiştir. Sayın cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız, hükümetimiz ve seçilmiş parlamenterlerine ülkesine ve devletine bu süreçte milletimiz meydanlara inerek ve tankların önüne geçerek sahip çıkmıştır. Türk milletinin gücünü Dünya gördü. Bu anlamda Türk milleti duruşu ile Dünya’ya örnek olmuştur. Allah’a çok şükür bugün Türkiye’yi milletimiz büyük bir beladan kurtarmıştır. Bizim yıllardan buyana anlatmaya çalıştığımız, hep dile getirdiğimiz bu paralel yapının FETÖ terör örgütünün, Türkiye’ye vermiş olduğu zararı ve hedeflerini şu anda bütün Dünya öğrenmiş oldu. Onların bir terör örgütü olduğunu bütün dünya bizzat görmüş oldu” dedi.

Senegal’in FETÖ’ye bağlı okullara, dernek, vakıf ve STK kuruluşlarına gerekeni yapacağını düşünüyoruz diyen Milletvekili Şahin TİN, Fettullahçı terör örgütünün Türkiye için ne kadar tehlike ise Senegal içinde o kadar tehlike olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE STRATEJİK PARTNERİMİZ

Senegal'in Ankara Ticari Ataşesi Diallo’de Türkiye'nin stratejik partnerleri olduğunu vurgulayarak, ülkesinde devam eden büyük yatırımlarda Türk firmalarının yer aldığını söyledi. Senegal'in son yıllarda inşaat ve sağlık alanında atılım yaptığını ve Türkiye'nin bu konularda desteğini hissettiklerini ifade eden Diallo, iş birliğinin geliştirilmesine önem verdiklerini kaydetti. Diallo, FETÖ’nün ülkesindeki okullarının kapatılması gerektiğine inandığını belirterek, Türkiye'nin bu konudaki uyarılarını dikkate alarak, uyarıları ülke yöneticilerine ileteceğini ifade etti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.