Sakın Bunu Yapmayın,Yanarsınız!

Sakın Bunu Yapmayın,Yanarsınız!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tağşiş gıda ile ilgili çalışma yaptıklarını belirtirken cezaların 10 kat artacağını söyledi.

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tağşiş gıda ile ilgili çalışma yaptıklarını belirtirken cezaların 10 kat artacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, önümüzdeki günlerde iki önemli adım atacaklarını belirtti. Bakan Çelik, havza bazlı üretim sistemine geçileceğini söylerken 941 havza belirlendiğini açıkladı. Bakan Çelik, ‘Buralarda neler ekilebileceği tespit edildi. Bölgedeki üreticilere belirlenen dışında ürün ekmeleri halinde destek verilmeyecek. Hedef, neye ihtiyacımız varsa onu bizim topraklarımızda elde etmek. Milli tarım ve kendi kendine yetişen hayvancılık’ dedi.

‘HEDEFİMİZ 300 BİN HAYVAN ÜZERİNE SİSTEMİ KURMAK’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de ithalata dayalı bir hayvancılık uygulandığı ve yerli üretim için düğmeye bastıklarını belirtti. Çelik, Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye'nin 22 ilini yetiştirici bölge ilan edeceklerini açıkladı. 20 damızlık hayvan çiftliği kurulacağını söyleyen Bakan Çelik, ‘Üretici gidip kesim için besleyeceği hayvanı buradan alacak. Aynı şekilde küçükbaş hayvanlar için de damızlık çiftlikleri kurulacak. İlk etapta 50 bin damızlık hayvan geliyor. Hedefimiz 300 bin hayvan üzerine sistemi kurmak’ dedi.

GIDADA TAĞŞİŞE 10 KAT CEZA

Çelik, gerek tarım gerek hayvancılıkta sistem sorununun çözüldüğünü, altyapı çalışmaları tamamlandığını, 2017'nin düğmeye basma yılı olacağını kaydetti. Tağşiş listelerinin devamının geleceğini söyleyen Çelik, "Bakanlık kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Tağşiş gıda ile ilgili çalışma yapıyoruz. Cezalar 10 kat artacak. Tağşiş yapanların işyeri kapatılacak ve bir daha başka ad altında dahi olsa açılmasına izin verilmeyecek" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.