Sancar, Referandumu Değerlendirdi...

Sancar, Referandumu Değerlendirdi...

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar Referandumu değerlendirirken çok sert konuştu

A+A-

Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık ve karamsar günlerde, en son ihtiyacımız olmadığına inandığımız ama iktidar tarafından çok acilmiş gibi orta atılan bir Tek Adamlık Referandumu ile Milletimiz karşı karşıya bırakılmıştır. 15 yıldır bu Ülkeyi sanki başkaları yönetiyormuş gibi yine bir istikrar vaatleriyle Vatandaşlarımızın kafasını çelmeye çalışan İktidar,illaki Evet’i çıkarabilmek için yine tüm Devlet imkanlarını propaganda aracı olarak kullanmaktan rahatsızlık duymamış , en küçük bir imtina etmemiştir. Ayrıca İktidarın Ülkemizde OHAL Şartlarında Referanduma gitmesi Tarihe Kara bir leke olarak geçmiştir.

Denizli’mizde bizler bireysel imkanlarımızla Milletimize neden Hayır dememiz gerektiğini gece gündüz demeden tüm örgütümüzle ve gönül verenlerimizle İlçe İlçe gezerek vatandaşlarımıza anlatmaya çalışırken, karşımızdakiler Bakanıyla, Bakan Yardımcısıyla, Büyükşehir Belediye Başkanıyla, İlçe Belediye Başkanlarıyla, Kaymakamıyla, Daire Müdürüyle Devletin maddi manevi tüm imkanlarını düşüncesizce sonuna kadar seferber etmişlerdir. Hatta daha da ileri giderek, bu Ülkede Tek Adamlık Yasası olsun mu olmasın mı diye yasal bir Referandum yapılırken her nedense Hayır demeyi düşünen Vatandaşlarımıza acımasızca “Terörist” “Hain””Düşman” Yaftaları yapıştırılmış ama karşılığında “Evet” diyeceğim diye bas bas bağıran Devlet İdarecileri adeta ödüllendirilmiştir. İşte yaşadığımız Referandum böyle adaletsiz şartlarda yaşanmış bir Referandumdur.

İlimizde de Milletimizin ödediği vergilerle, harçlarla su paralarıyla seçim propagandası yapan Sayın Zolan’a soruyoruz; acaba yetim hakkıyla propaganda yaparken vicdanının sızlamadı mı merak ediyoruz. Belediye Başkanlığını bırakıp tüm personelinle, makam arabalarınızla iki aydır ilçe ilçe dolaşıp bu Milletin hakkını yediniz. Görevinizi su istimal ettiniz. Belediye Hizmetlerini aksattınız ama yüce milletimizden de cevabını çok açık bir şekilde aldınız. İşte AKP zihniyetinin Millet, Memleket ve Demokrasi anlayışını bu Referandumda da bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Son hafta Denizli’yi baştanbaşa donattığınız Gülen Fotolarınızla kime hangi mesajı verdiğinizi de merak etmekteyiz.

Bütün bu baskılara ve Devlet İmkanlarına rağmen Milletimizin Hayır diyerek Tek Adamlığa karşı olduğunu sandıkta gösterdiğini hepimiz bilmekteyiz. Yüksek Seçim Kurulu maalesef yanlı ve dakikalık kararlarıyla Seçim Yasalarını uygulayan değil Seçim Yasası yapan Kurum olmuştur. Hatta illere göre yaptıkları farklı uygulamalarla Türk Seçim Tarihinde bir ilki yaşatmışlardır. Örneğin Denizli’mizde Mühürsüz Zarf ve Pusulalar geçersiz kabul edilmiş ve tutanaklara geçmiş ama başka İllerde 2,5 milyon civarında mühürsüz Zarf ve Pusulalar son dakika kararıyla geçerli sayılmıştır. Yani Evet çıkarabilmek için Devletin her kurumu elinden geleni yapmış ama Milletimiz de Net olarak Hayır demiştir. Biz bundan eminiz. Bu sebeple Yasalara uymayan ve Seçim Hukukunu kafasına göre değiştirip düzenleyen Yüksek Seçim Kurulunu esefle kınıyor ve Mühürsüz Oyların iptal edilerek Adil ve Demokratik bir karar almalarını önemle rica ediyoruz. Yoksa aldığınız şaibeli kararlarla Milletimizin hafızasında bir ömür bu şüphe ve yanlı davranışınız asla unutulmayacaktır.

Denizli’mizde Hayır diyerek Özgürlüklerine, Bağımsızlığına ve Cumhuriyet Değerlerine sahip çıkan Tüm Vatandaşlarımıza, yürekten teşekkür ediyor ve 1923 yılından bu yana tuttuğumuz Demokrasi ve Cumhuriyet nöbetimize sadakatle ve heyecanla devam ediyoruz v e etmeye de devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Cumhuriyet Yaşadığı sürece Milletimiz Birlik ve Beraberlik içinde özgürce yaşayacak ve Atatürk İlke ve Devrimlerinin izinde muasır medeniyetler seviyesine çıkacaktır. Buna inancımız tam ve eksiksizdir. Mücadelemiz Millet ve Memleket mücadelesi gücümüz milletimizin yüreğidir. Milletimize Saygılarımızla.

H.TEOMAN SANCAR CHP İL BAŞKANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.