Sarayköy Paydos'ta Buluştu...

Sarayköy Paydos'ta Buluştu...

Sarayköy bu oyunda buluştu Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile kurulan tiyatro kulübünün ilk oyunu olan PAYDOS, ilçe halkının beğenisini topladı.

A+A-

600 Sarayköylünün katılım sağladığı tiyatro oyunu sonunda konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli’de ilk defa ilçe belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği kurulan tiyatro kulübünün olduğunu bunu da ilk kez Sarayköy Belediyesi’nin hayata geçirdiğini söyledi.

Denizli’de bir ilk gerçekleşti. Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile tiyatro kulübü kuruldu. 19 ilçede olmayan tek uygulama Sarayköy’de hayata geçti. Tiyatro kulübü meyvelerini vermeye başladı. Dünya Tiyatro Günü’nde Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı Paydos isimli tiyatro oyununu oymak için gençler ocak ayında çalışmalara başladı.

Uzun çalışmanın ardından Paydos oyunu Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda sahnelendi. Tiyatro oyununa Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Bülent Akhan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Karabulut, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Hakan Kurt, Genç Denizli ve Tiyatro Eğitmeni Cevat Özalp ve vatandaşlar katıldı.

Yönetmenliğini Hakkı Karaca’nın yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda; Hürkan Batın Dönmez, Efekan Saydak, Cansel Kozakçı, Soner Güler, Kübra Uz, Mehmet Karakuş, Gamze Çetinkaya, Mert Yangöz, Özlem Can Şengül, Hale Nur Hançer, İmdat Nur Hançer, İmdat Savcı Çiçek, Onur Can Türkmen yer aldı.

Salonu tıka basa dolduran yaklaşık 600 Sarayköylü oyunun sonuna kadar keyifle izledi. Bazen güldüren bazen de düşündüren oyun sonunda izleyiciler ayakta uzun süre alkışladı.

Oyun sonunda katılım gösteren tüm vatandaşlara teşekkür eden Hakkı Karaca, “Bugün bu ilçede bir ilk yaşandı. İlk defa bir belediyenin tiyatro kulübü oluşturuldu ve ilk oyunlarını oynadı. Sarayköy olarak bizler ilkte 5 kişi ile başladık. Şuanda 90 kişi olduk. Bu uğurda benim yolumda yürüyen ilk olarak Kültür Müdürüm Murat hocama çok teşekkür ederim. Ustam olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Hakan Kurt’a, bizden desteklerini hiç esirgemeyen başını ağrıttığımız Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ederim” dedi.

Profesyonelce oyunlarını sergileyen gençleri tebrik eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Bu güzel gençlerimiz amatör araç gereçlerle, amatör ruhla çok profesyonel, çok hoş oyun sergilediler. Kendilerini tebrik ediyorum. Önce bize geçen özel idare binasında küçük bir yer ayarladılar. Isınması, yiyeceği nasıl temin edebiliriz dedik. Ondan sonra gençlik merkezimizi açtık. Orada devam ettiler. Bazen gece 01.00’de, bazen sabah erken vakitlerde onları o yoğun çalışma içinde görünce heyecanlandım. Biz başından beri ‘Gençlerimiz bizim her şeyimiz’ dedik. Özellikle bir belediyenin alt yapı, üst yapı gibi birçok hizmeti vardır ama kulüp hizmetlerinde önemli bir hizmet çemberi oluşturulmalıdır. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Belki Cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız’ sanatçılık ayrı bir olgudur. Bu ilçe sosyal, kültürel anlamda hep ilkleri başarmış, aydın bir ilçe. ‘Bu ilçenin hakkını vermeliyiz’ dedim. Hakkı hocama çok teşekkür ederim. Gençlerimize ve onların faaliyetlerine izin veren ailelerine çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yönetmen Hakkı Karaca’ya plaket takdim etti. Oyunculara ise hediyeler verdi.

Gece sonunda katılımcılar günün anısına fotoğraf çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.