Sarayköy Üniversitesine Kavuştu

Sarayköy Üniversitesine Kavuştu

Sarayköy, yıllardır özlemini çektiği üniversitesine kavuştu. Belediye Başkanlığına Ahmet Necati Özbaş’ın seçilmesi ile hız kazanan yüksekokul çalışmaları meyvesini verdi ve Sarayköy’de Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı, 128 öğrencinin eğitim gördüğü Alterna

A+A-

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde eski EÜAŞ Lojmanlarının bulunduğu 100 dönümlük alan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ak Parti Denizli Milletvekilleri, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın yoğun çabaları ile Pamukkale Üniversitesi’ne devredilmiş ve buranın “Pamukkale Üniversitesi Batı Kampüsü” olarak hizmet vereceği açıklanmıştı. Lojmanların bulunduğu alanda yapılacak olan inşaat ve düzenleme çalışmalarının bu yılki eğitim dönemine yetişmeyecek olmasından dolayı bina arayışına giren rektörlüğe, yine en büyük destek Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’tan gelmişti. Belediye tarafından, Bilgi Evi ve Etüt Merkezi olarak kullanılması düşünülen Efe Meydanı’ndaki 3 katlı bina, 1 yıl süre ile bedelsiz olarak üniversiteye devredilmişti. Böylece, üniversitenin geçici olarak kullanacağı bina problemi çözülmüş ve yüksekokulun açılması için herhangi engel kalmamıştı.

 

ÇALIŞMALAR HIZLA TAMAMLANDI

 

Devir işlemlerinin tamamlanmasından ardından, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, tahsis edilen binada incelemelerde bulunmuş, eksikler ve ihtiyaçlar tespit edilerek tadilat çalışmalarına başlanmıştı. Sarayköy Belediyesi Fen İşleri ve Kademe birimi ekiplerinin yoğun çalışması ile tadilat işleri kısa sürede tamamlanan bina, üniversitenin kullanımına hazır hale getirilmişti. Sınıflar ve diğer odalar, hem öğrencilerin hem de öğretim üyeleri ve idari kadronun ihtiyaçlarına yönelik olarak yeniden düzenlenmiş ve başka şehirlerden Sarayköy’e gelerek eğitim hayatlarına devam edecek olan öğrencileri beklemeye başlamıştı.

 

BAŞKAN ÖZBAŞ “ YÜKSEKOKUL, İLÇEMİZE BÜYÜK KATKI YAPACAK ”

 

Sarayköy’de meslek yüksekokulunun eğitime başlaması ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş; “ Bugün, tüm Sarayköylü kardeşlerimizle birlikte, üniversitesi bulunan bir ilçe olmanın haklı sevincini ve gurunu yaşamaktayız. Yıllardır Sarayköy’ümüzün içinde bir uhde olan, her seferinde birilerinin elinin tersiyle iterek başka ilçelerde açılmasına sebep olduğu meslek yüksekokulunun açılması için gece gündüz çalışmış, her alanda girişimlerde bulunmuş ve ilçemizin bunu hak ettiğini her platformda anlatmıştık. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağcı Hocamızın da bu konudaki sıcak yaklaşımı, bizim sonuca hızlı bir şekilde ulaşmamıza yardımcı oldu. Denizli’nin en büyük ilçelerinden biri olan Sarayköy’ümüzde bu okulun açılması; sosyal, kültürel ve ekonomik olarak getireceği canlılık ile birlikte, eğitim alanında marka bir ilçe olma yolunda atacağımız en önemli adımlardan birini oluşturmaktadır. İlçemizin her alanda gelişmesi, büyümesi, bizim en önemli görevimizdir. Bugün tüm Sarayköy için tarihi bir gündür. Hasret sona ermiştir. Özlediğimiz, arzuladığımız, başkalarının “asla olmaz” dediği bütün hizmetler ilçemize kazandırılmaya başlamış, Sarayköy artık istediğini elde etmenin, diğer ilçelerle kalkınma ve gelişme yarışına girmenin tadına varmıştır ” dedi.

 

 

“SARAYKÖY’E HAYRAN KALACAKLAR ”

 

 Sarayköy’e gelen üniversiteli gençlere de seslenen Özbaş; “ Buraya gelen tüm öğrenci kardeşlerimizin, kendi şehirlerindeki huzur ve sıcaklığı burada da bulacaklarına ve buradan ayrıldıktan sonra da, Sarayköy’ümüzün ismini ve buradaki hatıralarını güzel bir şekilde anacaklarına inanıyorum. Sıcakkanlı ve güler yüzlü insanları, ulaşım, konaklama ve diğer ihtiyaçlarını karşılama kolaylığı, havası, suyu ve doğal zenginlikleri, bu kardeşlerimizin Sarayköy’e olan hayranlıklarını kat kat arttıracaktır. Gençlerimizin ailelerinin de gözü kesinlikle arkada kalmasın. Evlatları asayiş olaylarının en az olduğu, birlik ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı örnek ilçelerden birine geldiler. Onlar önce Allah’a, sonra bizlere emanettirler. Gerek bizler gerekse de Sarayköy halkı kardeşlerimize sahip çıkacak, onların rahatı ve huzuru için elimizden gelenin fazlasını yapacağız ” dedi.

 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Konuşmasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş; “ Öncelikle, önümüzdeki süreçte yeni bir kampus inşa edeceğimiz 100 dönümlük eski EÜAŞ alanının Pamukkale Üniversitesi’ne devri sırasında vermiş oldukları desteklerden dolayı, o dönemde başbakanımız olan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Üniversite konusundaki çalışma ve girişimlerimizin başından beri yanımızda olan ve en büyük desteği veren Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’ ye, Ak Parti Denizli Milletvekillerimize, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ a, Pamukkale Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’ ya da ayrıca teşekkür ediyorum. Ve en önemlisi, göreve başladığımız ilk günden bugüne, bize olan inancını, güvenini ve desteğini, her yerde ve her zaman gösteren, bu hizmetleri analarının ak sütü kadar hak eden Sarayköylü kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.