Sarayköy Zeybekleri 4 Dalda da Birinci

Sarayköy Zeybekleri 4 Dalda da Birinci

Sarayköy’ün Zeybekleri fırtına estirmeye devam ediyor

A+A-

Halk oyunları dendiğinde Sarayköy akıllara gelecek. Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Bodrum’da düzenlenen Grup Finali yarışmasında 4 dalda da birincilik alarak evine döndü.

Her girdiği yarışmada önemli dereceler alarak ilçeye dönen Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu büyük bir başarıya daha imza attı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Bodrum’da düzenlenen Grup Finali yarışmasında 4 dalda yarışan Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu elde ettiği başarı ile adından söz ettirdi.

36 takımın yarıştığı Grup Finali’nde yıldızlı düzenlemeli dal, gençler düzenlemesiz dal, gençler düzenlemeli dal ve büyükler düzenlemesiz dal da birincilik elde eden Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu 4 dalda da birinciliği bırakmadı. Gençler düzenlemeli dalda 91 puan alarak salonun en büyük puanına imza attı.

4 birincilik kupası ile Sarayköy’e dönen grup mutluluğu ilk olarak Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ile paylaştı. Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ı makamında ziyaret eden Sarayköy Spor Kulübü Başkanı Mustafa Aktaş, Kulüp Yöneticilerinden Tevfik Korkut, Halk Oyunları Antrenörü Ömür Günay ve Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu temsilcileri Başkan Özbaş’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu’nu elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Halk oyunlarımızı en güzel şekilde temsil ediyorsunuz. Sizlere teşekkür ederim. Geçmiş yıllardan günümüze kadar oluşan örf, adet ve kültürümüzün bir parçası olan halk oyunları sizlerin sayesinde canlanmaya devam ediyor. Böyle güzel kültürlerimizi gelecek nesillere aktarmak da ayrı bir güzel. Sizler hiçbir bedel gözetmeksizin bu kültürümüzü ayakta tutmaya devam ediyorsunuz. Sarayköyümüzün ismini böylesi güzel bir alanda tanıttığınız için ben sizlere çok teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.