Şehidin Namazını Cübbeli Hoca Kıldırdı

Şehidin Namazını Cübbeli Hoca Kıldırdı

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik saldırılarda hayatını kaybeden MHP Fatih İlçe Teşkilatı İkinci Başkanı İbrahim Küçük'ün (43) cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

A+A-

Fatih Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, Küçük'ün ailesinin yanı sıra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Atila Kaya, Semih Yalçın,  eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, eski milletvekili Ahmet Çakar, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, partililer ve vatandaşlar katıldı. Cenazede babası Ali, annesi Mümin ve eşi Nurgül Küçük ile Küçük'ün 4 yaşındaki kızı Elif Berra ile 7 yaşındaki kızı Zeynep Küçük de törende yer aldı.

 

 

İbrahim Küçük'ün cenaze töreni için Fatih Camisi'ne gelen MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Küçük'ün babası Ali, annesi Mümin ve eşi Nurgül Küçük'e ayrı ayrı taziyelerini sunup sabır diledi. Eşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döken Nurgül Küçük'ü de teselli eden Meral Akşener, "İbrahim kardeşimiz ölmedi, makamların en yücesine kavuştu. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

 

 

NAMAZI CÜBBELİ AHMET KILDIRDI

 

Bu arada, tabutun yanına Türk ve Türkmen bayraklarının yanı sıra Türk cumhuriyetlerinin bayrakları da asıldı. Türk ve Türkmen bayraklarına sarılı cenaze, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kıldırdığı cenaze namazının ardından Küçük için helallik istendi. Fatih Camisi'nin avlusunu dolduranlar hep bir ağızdan, "Haklarımız helal olsun" derken ülkücü gençler de "Ya Allah Bismillah Allahuekber" diye tekbir getirdiler.

 

 

Tekbirler eşliğinde camiden çıkarılan İbrahim Küçük'ün cenazesi, konvoyla götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'nde iki yıl önce Esenyurt MHP seçim bürosunun açılışındaki saldırıda şehit edilen İl Basın Danışmanı gazeteci Cengiz Akyıldız'ın yanında toprağa verildi.

 

CAMİAYI YASA BOĞDU

 

MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük Suriye'de Türkmendağı'nda şehit olmuştu. Rusya'nın hava bombardımanlarıyla destek verdiği Suriye rejim güçlerinin  Türkmendağı'na yönelik saldırılarını artırırken, geçtiğimiz gün sabah bölgeden gelen bir haber Ülkücü camiayı yasa boğdu.

 

RUSLAR ŞEHİT ETTİ

 

Kasım ayından beri Türkmen soydaşlarına destek vermek için Türkmendağı'nda bulunan MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük, Rus uçaklarının gerçekleştirdiği bombardıman sonucu şehit düştü. İbrahim Küçük'ün şehit düştüğü çatışmada Türkmen komutan Adil Orli de yaralandı. Evli ve 2 çocuk babası olan İbrahim Küçük'ün şehit olmadan saatler önce sosyal medya hesabından Türkmendağı'yla ilgili paylaşım yapması yürekleri dağladı. Küçük paylaşımında, "Türkmen Dağı 'imdat' diyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

TÜRKMENLER SAHİPSİZ

 

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Musa Küçük ise yaptığı açıklamada, "Türkmen Dağı'ndaki Türk soydaşlarımız sahipsiz. Buradan kendine meseleyi dert eden arkadaşlarımız o cephede Türkmenlerle beraber olmak için mücadele veriyordu. Çok sevdiğimiz içimizden bir arkadaşımızı bu sabah itibariyle şehit verdik. Ruhu şad olsun. Mücadelesi bizim mücadelemizdir. Türk milletinin başı sağ olsun diyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.