Şehitlerimizin Kimlikleri Belli Oldu

Şehitlerimizin Kimlikleri Belli Oldu

El Bab'dan son dakika çok acı şehit haberi geldi. DEAŞ'ın Türk askerlerine yönelik bombalı saldırısında 5 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı. Şehit ve yaralıların isimleri belli oldu.

A+A-

SURİYE’de Fırat Kalkanı Harekatı’nın sürdürüldüğü ve dün Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO)kontrolünü ele geçirdiği El Bab’ın Suflaniyah bölgesindeki birliğe, terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 uzman çavuş şehit olurken, 9 asker yaralandı.

Saldırıda uzman çavuşlar Saim Topal , Bahattin Bakır , Emre Doruk , Ramazan Taşkın  ve Mete Can  şehit oldu, 9 asker ise yaralandı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 24 Ağustos’ta başlatılan ve 150 gündür yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda ÖSO güçlerinin oluşturduğu Özel Görev Kuvvet Grupları’nın dün kontrolü ele geçirdiği El Bab’ın Suflaniyah bölgesindeki birliğe, bugün saat 13.40’ta terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

 

Saldırıda uzman çavuşlar Saim Topal (Erzincan), Bahattin Bakır (Zonguldak), Emre Doruk (Giresun), Ramazan Taşkın (Samsun) ve Mete Can (Hatay şehit oldu, 9 asker ise yaralandı.

 

ÖSO üyelerinden yaralananların olduğu saldırının ardından terör örgütü DEAŞ’a ait hedefler karadan obüslerle, havadan da uçaklarla ateş altına alındı. Saldırıda yaralanan askerler, sınır hattına ulaştırılarak burada hazır bekletilen ambulanslara taşındı. Yaralı askerlerden bazıları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne, durumu ağır olanlar ise helikopterlerle Gaziantep Şahinbey Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

 

Saldırıda yaşamını yitiren şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları da helikopterle Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.