Sergi Güzeldi...Bayrağımız Başka Güzel

Sergi Güzeldi...Bayrağımız Başka Güzel

Çal’da Halk Eğitim Merkezi’nin sergisine al bayraklı gelinlik damga vurdu

A+A-

Çal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce Hayat boyu Öğrenme Programı kapsamında üretilen el emeği göz nuru ürünler, yıl sonu sergisiyle görücüye çıktı. Kursiyerler tarafından hazırlanan ay yıldızlı gelinlik ise, görenleri büyüledi.

Tarihi Gazi Mektebi’ndeki kursa ilgi büyük oldu. Kaymakam Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Fethi Akcan, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, ilçe protokolü ve çok sayıda davetlinin katıldığı kursun açılışında mini bir defilede oldu. Defilede en fazla dikkati, boyun kısmında hilal, göğüs kısmında yıldız olan al renkli gelinlik dikkat çekti. Sevil Gül Ertekin’in giydiği gelinliği görenler büyük ilgi gösterdi, onlarca kişi gelinliğin fotoğrafını çekti.

Ay yıldızlı gelinliğin görkemi görenlere, “Boynunda hilal, göğsünde yıldız, işte Türk kızı” dedirtti.

Başkan Akcan, "Bayrak kutsalımız ve kırmızı çizgimizdir. Kursiyerlerimizin bu gelinliği hazırlaması bizlerin yüreğini kabarttı, ruhumuzu okşadı. Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerini, kursiyerlerini yürekten kutluyorum. Ne mutlu Çallı anne ve babalarımıza, vatansever evlatlar yetiştiriyor. Ay yıldızlı gelinlikle vatanın bölünmez bütünlüğü adına da güzel bir mesaj verilmiştir" diye konuştu.

GALATASARAYLIDAN FENERBAHÇELİLER’E TESBİH

Çal Anadolu Lisesi öğrencisi Müesser Lahnacı’da bir süredir el işi kursu alıyordu. Fanatik Fenerli olan Lahnacı, Fenerbahçeli olan Kaymakam Dinç, Başkan Akcan ve İŞKUR Müdürü Işık’a elleriyle hazırladığı Fenerbahçe tesbiğini hediye etti. Lahnacı, bir yıl önce Başkan Akcan’a tespih sözü verdiğini söyleyerek, “Fenerbahçeli olarak Fenerbahçeliler’i mutlu etmenin mutluluğunu yaşadım” dedi.

Başkan Fethi Akcan, yerel yönetim olarak Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı ve açacak olduğu kurslara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Serginin açılışından sonra bağlama ve gitar kursuna katılanlar da protokol üyelerine dinleti sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.