Sinan Oğan'dan Yüzde 30 Sözü...

Sinan Oğan'dan Yüzde 30 Sözü...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Genel Başkan seçilmesi halinde MHP’nin ilk seçimlerde yüzde 30 oy alacağını söyledi.

A+A-

MHP’li Oğan, “Kutlu Anadolu Yürüyüşü” kapsamında Denizli’ye gelerek Partililerin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Acıpayam asfaltı üzerindeki İnci Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeğine katılım yoğun oldu.

“PARTİ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDECEĞİZ”

İftar yemeğinin ardından partililere  seslenen Oğan, Genel Başkan seçilmesi durumunda parti yönetiminde köklü değişikliğe gideceğini kaydetti. Oğan, “İçi boş sloganların devri bitti. Artık projelerin devri geldi. Önce partimizi nasıl yöneteceğimizin bütün alanlarını değerlendirdik, çalıştık. Ak saçlılar heyetini kuracağız. Türk toplumunun olmazsa olmazı, ak saçlılarımızı başımızın tacı edeceğiz. Türkiye’de hapis yatmış, çile çekmiş, il başkanlığı, ocak başkanlığı yapmış veya sadece öğretmenlik yapmış binlerle ifade edeceğimizi ak saçlımız var. Ama her biri bir köşede unutmuş. Çoğunun haberi olmadan parti üyeliği bile silinmiştir. Yeniden bütün Türkiye’deki envanterimizi çıkaracağız. İllerde bu ahde vefayı gerçekleştireceğiz. Bu ağabeylerimiz doğal il delegesi olacak. Onlar içinden seçeceğiniz 200 kişi partinin en yüksek mertebesi olan Ak Saçlılar Heyeti olacaktır. Gerektiğinde genel başkanı karşılarına alıp sen genel başkan olabilirsin ama kafana göre iş yapamazsın diyecektir. Bu ülküden yetişen herkes, genel başkan bile olsa, ak saçlılar önünde hazır ola geçer” şeklinde konuştu.

“GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI MİLLETVEKİLİ OLAMAYACAK”

Genel Başkan Yardımcılarının milletvekili olmayacaklarını belirten MHP’li  Oğan, “MHP’de 3 dönem kuralını getireceğiz. Genel başkanı da, il başkanı da, ne kadar başkan varsa 3 dönem başta kalacak. Başta ben olmak üzere 3 dönem kuralına herkes uyacak. Ben 3 dönem içerisinde size söz veriyorum, genel başkan seçildiğim takdirde birinci dönemimde yüzde 30’un üzerinde oya söz veriyorum. İkinci dönemimde, 2023 seçimlerinde, Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkücü, milliyetçi hareketin tek başına iktidarına söz veriyorum. Ondan sonra da yapacağımız ne varsa, bir sonraki dönemde de Başbakanlığı yapıp burada yeter diyeceğiz. O gün hala enerjimiz kalmışsa, Başbakanlığın bir üstünde de Cumhurbaşkanlığı var. Genel başkanlık koltuğuna da, Başbakanlık koltuğuna da yapışıp kalmayacağız. Biz artık ülkücülerin ufkunu açacağız. Artık ülkücü Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Belediye Başkanları göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

“ÖN SEÇİMİ GETİRECEĞİZ”

Milletvekili seçiminde her ilde ön seçim yapılacağını söyleyen MHP Genel Başkan Adayı Oğan, “Milletvekilliği nasıl olacak? Öncelikle üyeliğin önünü açacağız. Artık insanlar partiye gönül rahatlığıyla üye olacak. Sonra sandığı üyelerimizin önüne koyacağız. Parti içerisinde ön seçimi getireceğiz. Sizi mecliste kimin temsil edeceğine genel başkanın dudağı değil, buradaki ülkücülerin vicdanı karar verecek. Genel Başkan Yardımcılığı sadece teknik bir kadro olacak. Genel Başkan Yardımcısı olan vekil olamayacak, vekil olan Genel Başkan Yardımcısı olamayacak” ifadelerini kullandı.

“AHDE VEFAYI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

İktidarda olan bir MHP’nin PKK’yı hem dağlardan, hem şehirlerden hem de üniversitelerden söküp atacağını belirten Oğan: “Biz ahde vefayı hayata geçireceğiz. Vatan için canını veren şehitlerimize vefa göstereceğiz, gazilerimize vefa göstereceğiz, bizi yetiştirenlere vefa göstereceğiz, 12 Eylül’ün karanlık hücrelerinde gençlikleri yitiren ağabeylerimize vefa göstereceğiz, vefa bizim olmazsa olmazımızdır. Siyaseti tabanla beraber yapacağız. Önemli konularda sizlere danışacağız” dedi.

“ELİMDE KAPI GİBİ MAHKEME KARARI VAR”

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki Parti Grup Toplantısı'nda, Sinan Oğan'ın genel başkanlığa aday olamayacağını, çünkü parti üyeliğinden atıldığı şeklindeki açıklamasına da cevap veren Oğan,  "Hukuk fakültesinin birinci sınıfına giden öğrenciler de bilir ki; bir mahkeme kararı sonucunda karar eğer kesindir diye yazıyorsa, bu şu demektir: Temyize açık değil, kapalı demektir. Siz reddin temyizini Yargıtay'a götürebilirsiniz ama bu formaliteden ibarettir. 25. Sulh Hukuk Mahkemesi, bizim kararımızda, 'Bu karar kesindir' demiştir. Sinan Oğan, kesin bir kararla MHP'ye üyelik için geri kabul edilmiştir. İhraç kararı iptal edilmiş, demiştir. İhraç kararının iptal edilmesi demek, otomatik olarak bütün üyelik haklarını tekrar kazanmıştır demektir. MHP üyeliğim üzerinden spekülasyon yapmak, delegelerin kafasını karıştırmak kimseye bir şey kazandırmaz. Kaldı ki, olağanüstü genel kurul ve genel kurullarda, farklı uygulamalar olsa bile genel kurul gündeme hakimdir ve istediği kararı da oradan alabilir. Bizim kararımızda onu gerektirecek bir durum yok. Dolayısıyla kesin olarak parti üyesiyim ve elimizde de Anadolu tabiriyle kapı gibi mahkeme kararımız var" diye konuştu. MESUT GÜLER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.