Sinan Oğan:PKK Ermenistan’ı “ikinci Kandil” yaptı

Sinan Oğan:PKK Ermenistan’ı “ikinci Kandil” yaptı

MHP’den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, PKK’nın Ermenistan’ı “ikinci Kandil” yaptığına ilişkin önemli tespitlerde bulundu.

A+A-

PKK ve HDP’nin Tuzluca üzerinden Ermenistan’a hakim olduğunu öne süren Oğan, “Örgüt Iğdır’ın 7-8 kilometre dışında çadır mahkemesi kurdu adam yargılıyor. Devlet ise bu durumu görmezden geliyor” dedi.

KARAKOL DAYATMASI

Sinan Oğan, PKK’nın çözüm sürecinde teröristlerin geçiş güzergahındaki karakolların kapatılması konusunda çok bastırdığını belirterek, bu çabanın Iğdır’da etkili olduğunu savundu.

GEÇİŞLER HIZLANDI

PKK’nın Ermenistan’a geçiş noktasında bulunan Tuzluca’da çok hassas konumda bir karakol olduğunu kaydeden Oğan şöyle konuştu:

“Teröristlerin Ermenistan’a en kolay geçiş noktası olan Tuzluca’daki karakol kapatıldı. 30 Mart yerel seçimlerinde Tuzluca belediye başkanlığını HDP adayı kazandı. HDP ve PKK Tuzluca üzerinden Ermenistan sınırına hakim oldu. Güzergahtaki karakol ve üs bölgeleri kaldırılınca terörist geçişleri hızlandı.

İKİ ÜLKEYE GEÇİŞ

Tendürek dağlarından gelen teröristler Iğdır’dan Ermenistan’a, Ağrı üzerinden İran’a geçiyor. PKK’nın iki ülkeye geçiş güzergahı temizlenmedi. Çözüm sürecinde bu güzergaha ve bölücü örgütü hiç operasyon yapılmadı”

ÇADIR MAHKEMESİ

Oğan, Iğdır’ın hemen dışında çadır mahkemesi kurup adam yargıladığını iddia ederek, “İlin 7-8 kilometre dışındaki Korhan mevkiindeki yaylada örgütün kurduğu mahkemeyi bilmeyen yok. Bu kepazeliğe kimse bir şey yapmıyor. Benzer mahkeme Kağızman’da da var” dedi.

300 PKK’LI VAR

Ermenistan’da “mobilize” durumunda 300 silahlı teröristin faaliyet gösterdiğini belirten Oğan, şöyle dedi:

“Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ’da PKK kampı var. Ermenistan’daki 300 terörist mobilize halde olmuş. Ermenistan’dan yurda girip asker-polise eylem yapıyor, aynı güzergahtan geri dönüyor. Adamlar Ermenistan sınırını su yoluna çevirmiş durumda.

FİLMİNİ ÇEKMİŞLER

Sözde o bölgede Rus askerleri sınırı koruyor. PKK’lılar Ermenistan’ın gözetiminde illegal geçiş sağlıyor. Ermenistan tarafından 13 polisin şehit edildiği mayınlı saldırının saniye saniye fotoğrafının çekildiği söyleniyor. Demek ki adamlar saldırının olacağını önceden biliyor.

ÖCALAN SÖYLEMİŞTİ

Terörist başı Öcalan’ın ‘benim için Iğdır-Hatay ile Iğdır ile Mersin son derece önemli. Bu iki noktaya mutlaka kontrol altına alın’ diye talimatı olmuştu. Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’te belediye başkanlığının MHP’den HDP’ye geçtiği 2009’da ‘Ermenistan sınırına dayandılar’ demişti.

HEDEFE ULAŞILDI

PKK’nın temel stratejisi ve hedefi Ermenistan sınırına dayanmaktı. Bu hedeflerine ulaştılar. Ermenistan’ı ikinci Kandil yaptılar. Ermenistan’ı bir üslenme bölgesi yaptılar. Köylüler ‘Bu akşam şu kadar terörist Ermenistan’dan geçti’ deyip bana bilgi veriyor. Çıplak gözle dahi bu geçişler görülür hale geldi”

OPERASYON YAPIN

Bölgede PKK’ya etkili operasyon emrinin verilmesi lazım. Aksi halde teröristler Ermenistan’dan girip her türlü saldırıyı yapıp oraya kaçmaya devam edecek. Acil önlem alınmazsa bölgede yeni şehit haberleri gelmeye devam eder”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.