Şort saldırganı Çakıroğlu tutuklandı

Şort saldırganı Çakıroğlu tutuklandı

Maslak'ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu, tutuklandı

A+A-

Çıkarıldığı İstanbul Anadolu Adliyesi’nde savcılık tarafından serbest bırakılan Çakıroğlu hakkında  “Halkı kin ve nefrete teşvik etmek” ve “Bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek”  suçlamasıyla ile tekrar yakalama kararı çıkartıldı.  Akşam saatlerinde yeniden  gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’nden Anadolu Adalet Sarayı’na gönderildi.

Çakıroğlu dünkünün aksine bu defa gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Hemşireye otobüste “şort tekmesi” atan saldırgan, tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Abdullah Çakıroğlu, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Çakıroğlu’nun saldırısına uğrayan hemşire Ayşegül Terzi’yi telefonla aradığı bildirildi. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Aile Bakanı Kaya’nın “Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız” dediği öğrenildi. Ayşegül Terzi’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya’nın, telefon görüşmesinde, kadına şiddetin ne sebeple olursa olsun kabul edilemez olduğunu ve bakanlık olarak olayın takipçisi olacaklarını vurguladığı öğrenildi. Aile Bakanı Kaya’nın ayrıca İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne Ayşegül Terzi’ye her türlü desteğin sağlanması konusunda talimat verdiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.