Sosyal Belediyeciliğe Pamukkale Damgası

Sosyal Belediyeciliğe Pamukkale Damgası

Sosyal belediyecilik konusunda öncü belediyelerden biri haline gelen Pamukkale Belediyesi ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

A+A-

Pamukkale Belediyesi, doğuştan SP (Serebral Palsi) rahatsızlığı ve ilerleyen yıllarda da akciğer sorunu yaşamaya başlayan yatağa bağımlı 20 yaşındaki Yasin Çırak ve ailesinin yüzünü güldürdü. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz yaralı gönüllerin yüzlerini güldürmek istiyoruz. Ve bizim farkımız burada günübirlik işlerle uğraşmıyoruz. Asıl insanların sıkıntılarına dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de 26 ilden daha büyük nüfusa sahip ilçe olan Pamukkale’de yaşayan ihtiyaç sahiplerinin yardımına Pamukkale Belediyesi koşmaya devam ediyor. İlçe sınırları içinde yaşayan geliri olmayan, yardıma ihtiyaç duyan ailelerin sesine kulak veren Pamukkale Belediyesi detaylı incelemeyi yaptıktan sonra, gerekli olan her türlü desteği sağlamaya devam ediyor. 20 yaşındaki doğuştan SP hastası olan Yasin Çırak’a ziyaret eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, Ak Parti Meclis Üyesi İbrahim Çelebioğlu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Tamer Nalcı da eşlik etti.

BAŞKAN GÜRLESİN’E PAZARYERİNDE ULAŞTI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e pazar esnafı ziyareti esnasında ulaşan Yasin Çırak’ın annesi Rukiye Çırak, oğlunun sağlık durumunu anlatarak, yardım talebinde bulunmuş. Başkan Gürlesin’in kendisine söylediği gibi Pamukkale Belediyesi’nin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurusunu yapmasının ardından, detaylı incelemeyi yapan belediye ekipleri raporu sonrasında gerekli desteğin sağlandığını belirten anne Rukiye Çırak, “Başkanımızın yardım konusunda ilk olarak yol gösterici olması, sonrasında desteklerinizi sürdürmesi bizleri çok mutlu etti. Diğer türlü oğlumuzu hastaneye getirip götürmek için arka koltuklarını çıkartıp ambulans haline getirdiğimiz arabamızı satmak zorunda kalacaktık. Pamukkale Belediyesi sayenizde de hasta yatağı ve oğlumuzun yaşamını devam ettiren cihaz işini hallettik. Ziyareti esnasında sosyal market kartımızla ilgili talebimizi değerlendirdi. Pamukkale Belediyesi’nin desteklerinden sonra rahatladık, şu an evimizde huzurumuz yerinde. Başkanımızın ziyaretinden dolayı çok memnun olduk. Büyük bir sıkıntımızı hallettiniz. Allah razı olsun” diye konuştu. 20 yaşındaki Yasin Çırak’ın babası Salim Çırak da bundan yıllar önce oğlu Yasin gibi hastaların ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü, Ak Parti Hükümeti’nin sağlık politikaları sonrasında bu tür hastalar konusunda farkındalığın ve desteklerinin arttığını belirtti. Baba Çırak, “Sağ olsun hükümetimiz ve sizin gibi başkanlarımız sayesinde bu hastaların Allah’ın bir emaneti olduğu, bunlara bakılması gerektiğini diğer vatandaşlarımızda öğrendi. Bu yüzden ben size çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Hiç olmazsa ilgileniyorsunuz, gidiyorsunuz, geliyorsunuz” diye konuştu. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Tamer Nalcı Başkan Gürlesin’e teşekkür etti. Ak Parti Pamukkale Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Çelebioğlu, “Sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlara büyük hizmetler sunan Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin bu kez de ihtiyaç sahibi vatandaşımıza hasta yatağı temin etti. Bu çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum” diye konuştu.

BAŞKAN GÜRLESİN, İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Çırak ailesini ziyaretinde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe sınırları içerisinde yaşayan geliri olmayan, ihtiyaç sahibi ailelere çağrıda bulunarak, yardım konusunda belediyeye başvurmalarını istedi. Başkan Gürlesin, “Oğlumuz Yasin doğuştan Serebral Palsi ve son dönemde biraz daha rahatsızlığı artmış. Annesiyle biz bir pazaryerinde karşılaşmıştık. Bizden bir yatak talebi olmuştu. Bu konuda hemen başvuru değerlendirildi, inceleme yapıldı ve uygun görüldü. Biz ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak istiyoruz. Biz belediye olarak bu konuda hassasız, insanlarımızın sıkıntılarına derman olmak, onları evlerinde de ziyaret ederek sıkıntılarının azaltılmasına yönelik bütün imkânları seferber etmek istiyoruz. Çırak ailemize yatak verdik ama yatak dışında başka bu ailemize daha neler verebilirizi de konuştuk. Sosyal marketten sosyal kartımızı bağlayacağız ilave maaş bağlanması ile hemen görüşmelerimizi yapıp bir engel durumu söz konusu değilse bir önce onu da bağlatıp ailemizin daha da rahatlatılması yönünde girişimlerimizi yaptık” dedi.

“Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin zaten son yıllardaki engelli vatandaşlarımız için ciddi çalışmaları var” diyen Başkan Gürlesin açıklamasına şöyle devam etti; “Bizde Pamukkale Belediye Başkanlığı olarak, bu konuda sıkıntıların hiç olmaması anlamında başvuruların tamamını değerlendiriyoruz. Ben buradan bir çağrı yapmak istiyorum. İlçe sınırlarımız içinde oturmak koşuluyla, hangi sıkıntı olursa olsun, geliri yoksa şayet bu maddi anlamda olur, artı sağlık konusunda problemi olan aileler varsa lütfen Pamukkale Belediyesi Başkanlığımıza başvuru yapsınlar. Devletimiz artık güçlü, bizler de her daim vatandaşımızın yanında olmak zorundayız. Biz yaralı gönüllerin yüzlerini güldürmek istiyoruz. Ve bizim farkımız burada günübirlik işlerle uğraşmıyoruz. Asıl insanların sıkıntılarına dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. Tekrar rabbim evladımız Yasin’e inşallah şifa versin rabbimizden ümit kesilmez anne babaya da Allah sabır versin diliyorum”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.