Sudan Heyetinden DSO'ya Ziyaret

Sudan Heyetinden DSO'ya Ziyaret

Denizli Millet Vekili Şahin Tin eşliğinde Sudanlı finansçı ve işadamlarından oluşan heyet Denizli Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar ve Oda üyeleri tarafından karşılanan heyet i

A+A-

Toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci, “Denizli olarak Sudan ile ticareti olan illerden biriyiz. Çünkü Sudan’ın Türkiye’den yoğun olarak aldığı tekstil ürünleri ve makinelerinin ikisini de Denizlili sanayiciler olarak üretiyoruz. Mevcut ticaretimizin gelişmesi için bu ziyaretinizi önemsiyoruz.” dedi.

Heyete eşlik eden Denizli Millet Vekili Şahin Tin de lojistik anlamda Sudan’ın Afrika’da iyi bir yeri olduğunu ve Afrika pazarına giriş için önemli bir ülke olduğunu belirtti.

Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Tarig Hag Ali Elamin Mohamed, “Sudandaki finans sektörünü temsil eden önemli isimlerle Denizli’ye geldik. Ziyaretimizin hem siyasi hem de ekonomik anlamda önemli olduğunu düşünüyoruz çünkü karşılıklı yatırımları geliştirebilecek iki ülkeyi burada temsil ediyoruz. Bu kapsamda Denizli’yi tercih etmemizin sebebi, Denizli’nin kendi imkanlarıyla belli bir yere gelmiş olmasıdır. Halklarımız arasındaki kardeşliği ekonomi, finans ve ticaretle daha da geliştirmeliyiz.” diye konuştu.

Afrika Teknokent Başkanı Osama Rais, “1.800.000 kilometrekarelik bir ülkeyiz. 1 milyar dönüm arazimiz var. 300 milyon dönümünde ziraat yapıyoruz ve çoğunluğunda pamuk üretiyoruz. Uzun yıllar sonra tekstil üretimine tekrar başladık. Birçok boş tekstil fabrikamız var. Bunun sizin için bir avantaj olduğunu düşünüyoruz.” dedi. 

Denizli Sanayi Odası heyetinin sorularını cevaplayan Sudan heyeti, Denizlili sanayicileri Ocak ayı sonunda Sudan’da gerçekleştirilecek, Afrika’nın en önemli firmalarından biri olan Hartum Fuarına davet etti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.