Suikast İhtimali Araştırılıyor

Suikast İhtimali Araştırılıyor

Başsavcı Alper’in öldüğü kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, suikast ihtimali de değerlendiriliyor. Kamyon şoförü Uğur Tufan’ın sürücü belgesinin, bir ay önce alkollü araç kullanmaktan iki yıl süre ile geri alındığı belirtildi.

A+A-

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, bu sabah cezaevine giderken, yan yoldan çıkan hafriyat  kamyonunun sol yanından çarpıp üstüne devrildiği makam aracında yaşamını yitirdi. Suikast gibi kazada Başsavcı Alper’in koruma polisi ise yaralandı. Denizli’de FETÖ soruşturmalarında etkin olan Başsavcı Alper’in öldüğü kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, suikast ihtimali de değerlendiriliyor.

Kazanın duyulmasıyla birlikte Vali Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdür Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız hemen kaza yerine geldi. Hakimler, savcılar ve adliye çalışanları da bilgi almak için kaza yerine akın etti. Başsavcı ve şoförünün öldüğünü öğrenen adliye çalışanları gözyaşlarını tutamadı.

evik kuvvet polisleri bölgede geniş bir kordon oluşturdu. Ardından olay yeri inceleme ekipleri, kaza yerinde detaylı inceleme yaptıktan sonra, Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli’nin cesetleri itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılıp, cenaze aracıyla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Başsavcı Alper’in kritik davalarda etkin rol oynaması ve kazanın oluş şekli nedeniyle suikast ihtimali üzerinde de durulduğu belirtildi.

Kazadan sonra kamyon şoförü Uğur Tufan’ın gözaltına alındığı ve soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“Kıymetli bir devlet adamını ve değerli bir hukuk insanını elim bir kaza sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Milletimizin, Denizlimizin ve yargı camiasının başı sağolsun. Kazada şehit olan Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli’ye Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm yargı mensuplarına başsağlığı, ağır yaralanan koruma polis memuru Ramazan Uğur’a ise acil şifalar dileriz.

KAMYON ŞOFÖRÜNÜN EHLİYETİ 2 YILLIĞINA ALINMIŞ

Öte yandan kamyon şoförü Uğur Tufan’ın sürücü belgesinin, bir ay önce alkollü araç kullanmaktan iki yıl süre ile geri alındığı belirtildi.

Kazaya neden olan kamyon şoförünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konulduğunun belirlendiğini belirten Vali Altıparmak, “Kıymetli Başsavcımız iyi bir hukuk ve devlet adamını kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Hem Türkiye olarak hem Denizli olarak başımız sağ olsun. Maalesef kazada, şoförü de kaybettik. Koruma polisimizin durumu gayet iyi. Kazaya karışan kamyonun şoförü maalesef ‘dur’ yazılı levhaya uymadan tali yoldan çıkıp, başsavcımızın aracına çarptı. Bu kaza sonrası kamyon şoförü olay yerini terk etmiş. Güvenlik güçleri kendisini buldu. Maalesef ehliyeti dahi yok. Alkolden ehliyetine iki yıl el konulmuş, 2019’a kadar. Böyle bir kazayı bize yaşattı, bu üzüntüyü aileye yaşattı. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Suikast ihtimali var mı sorusunu Vali Altıparmak yanıtladı

"Ehliyeti dahi yok. Alkolden 2019 yılına kadar ehliyetine el konulmuş"

Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Altıparmak, "Sabah 8.40 civarında acı bir olay yaşadık. Başsavcımızı iyi bir hukuk ve devlet adamımızı kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Denizli ve Türk milleti olarak başımız sağ olsun. Şoförümüzü de kaybettik. Koruma polisimiz yaralı. Kazaya karışan kamyon maalesef, dur levhasına uymadan yoldan çıkıp başsavcımızın makam aracıyla çarpıştı. Bu kaza sonrasında şoför olay yerini terk etmişti, ancak güvenlik güçlerimizi kendisini buldu. Ehliyeti dahi yok. Alkolden 2019 yılına kadar ehliyetine el konulmuş. Böyle bir kazayı aileye yaşattı. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

"İlk değerlendirmemiz şu anlık kaza"

Vali Altıparmak bir gazetecinin "suikast ihtimali var mı?" sorusuna, "Başsavcımızın her zaman kullandığı bir yol değil. Normal yolu değil cezaevine giderken kullanılan bir yol. Rutin bir gidiş güzergahı değil. Bir takip veya herhangi bir şey söz konusu değil. İlk değerlendirmemiz şu anlık kaza. Olay detaylandıkça bilgi vermeye devam edeceğiz" cevabını verdi.

Altıparmak, Mustafa Alper için yarın saat 09.30'da Denizli Adliyesinde tören düzenleneceğini ve ailenin karar vereceği yere defin işleminin gerçekleştirileceğini söyledi.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Denizli’nin bir değerini kaybettiğini belirterek, trafik terörüne önemli bir devlet adamını kurban verdiklerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.