Tavas Belediyesi Nevruzu Kutladı

Tavas Belediyesi Nevruzu Kutladı

Tavas Belediyesi tarafından baharın gelişi ve tabiatın uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramı kutlaması yapıldı.

A+A-

Belediye Meydanı önünde yapılan etkiliğe Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin İnamlık, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hasan Yıldıztepe, Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binlerce kişinin ayakta izlediği etkinlik, mehteran ekibinin yürüyüşüyle başladı. Alanda bekleyen kalabalığın coşkusu mehterin alana gelmesiyle doruğa ulaştı.

Doğanın uyanışının ve dirilişinin müjdeleyicisi olan Nevruz'un Türkler için büyük bir heyecan olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol,Nevruz, doğa ile birlikte insanın ruhunun canlanması ve dirilmesidir. Halkın ortak duygu ve düşüncelerini dile getiren Türk kültürünün korunup yaşatılmasında önemli bir yeri olan diriliş hareketidir.

Bizler bu topraklarda Türk'ü, Kür'ü, Arap'ı, Laz'ı, Çerkez'i ile kardeşçe yüzyıllar boyunca hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz'la bu kardeşlik ruhunun devam ettiğini tüm dünyaya gösterdik. Binlerce yıldır yanan bu kutlu ateş, hiç sönmeden devam edecektir. Bu baharın ümmetin yeniden dirilişine, ölü topraklara hayat veren Yüce Allah'ın kin, nefret, düşmanlık hırsıyla ölmek üzere olan kalplerimizi sevgiyle kardeşlikle yeniden diriltilmesine vesile olmasını temenni ediyorum dedi. Program, şiirlerin okunması ve Nevruz'un simgesi olan Nevruz ateşinin yakmasıyla devam edildi.

Nevruz ateşinin üzerinden sırayla atlayan protokol üyeleri renkli görüntüler oluşturdu. Nevruz programı demir dövme geleneğinin yerine getirilmesiyle son buldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.