Tehlikeli Meslekler İçin Zorunlu

Tehlikeli Meslekler İçin Zorunlu

Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için zorunlu “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları, TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen TOBB - MEYBEM tarafından Denizli’de Denizli Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleş

A+A-

Talepte bulunan oda üyesi iş yerleri çalışanlarına yönelik 20 Ocak 2017 tarihinde düzenlenen ilk belgelendirme sınavlarında, çelik kaynakçısı ve makine bakımcısı mesleklerinde 16 aday katıldı. Yazılı test ve iş başında uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınavların, test sınavları Denizli Sanayi Odası’nda, uygulama sınavları ise işyerlerinde yapıldı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen 48 meslek dalına “Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunluluğu getirildi. Devletimizin teşviki ile yapılan bu sınavlardan tüm katılanların başarılı olarak çıkacağını inanıyorum. 2017 yılından itibaren bu belgeye sahip olamayanlara, iş müfettişlerince cezai işlem uygulaması olacağı üyelerimize duyurduk. Odamıza üye firmaların çalışanlarının Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Denizli Sanayi Odası olarak gereken çalışmaları yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni çalışanlarına aldırmak isteyen üye firmalarımızın DSO ile irtibata geçmeleri yeterlidir.” diye konuştu.

Saygılarımızla,

 

Açıklama: imza2

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.