Telefon ve İnternete Ek Vergi

Telefon ve İnternete Ek Vergi

Geçtiğimiz günlerde daha önce sadece radyo alıcısı olan telefonlara uygulanan TRT bandrolü, internet erişimi olan tüm cihazlardan alınmaya başlanmıştı.

A+A-

Şimdi de cep telefonu ve internete ek vergilendirme geliyor.Belediyelerin gelir sıkıntısını çözmek amacıyla düzenlenecek yeni 'belediye vergisi'; akıllı telefon, internet ve doğalgaz faturaları üzerinden %1 oranında alınacak. Ayrıca MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) gelirlerinin %10'u da belediyelere aktarılması planlanıyor.

 

40 milyar liralık ek gelir

 

Yapılacak bu düzenlemeler sonrası belediyelere yıllık 40 milyar lira gibi bir ek gelir oluşması bekleniyor. Bu zamla beraber düz hesapla 3000 liralık bir akıllı telefona 30 TL ek belediye vergisi ödememiz gerekecek. Ayrıca internet ve doğalgaz faturalarında da ufak da olsa bir artış görülecek.

  

Maliye Bakanlığı'nın bazı bölümlerine itiraz ettiği yerel yönetimlerin gelirlerini arttırmayı amaçlayan paket içerisinde ek vergi dışında çevre temizlik vergisinin arttırılması, Kültür ve Tabiat Varlıkları Katkı Payı'nın belediyelere aktarılması gibi öneriler de bulunuyor.

 

Henüz bir taslak aşamasında olan bu ek vergi düzenlemesi, yapılacak değişikliklerin ardından Bakanlar Kurulu'na taşınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.