Termal Sağlık Turizminde Hedefimiz Büyük

Termal Sağlık Turizminde Hedefimiz Büyük

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; şifalı sularıyla sağlık dağıtan, doğa, tarih turizmiyle öne çıkan Pamukkale İlçesi’nin hem ülkede hem de dünyada marka bir turizm şehri olması yolunda

A+A-

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi, “Ülkemiz bir turizm cennetidir. Bacasız sanayi olarak nitelendirdiğimiz turizm ülkemizin dinamo sektörleri arasındadır. Pamukkale İlçemiz de, zenginlikleri ile turizmde önemli bir mihenk taşıdır. Dünyada inci travertenleriyle eşsiz beyaz cennet Pamukkale’yi yılda 2 milyona yaklaşık bir turist ziyaret etmektedir. Hierapolis, Laodikya gibi tarihi antik kentlerimizle tarih turizminde de ilçemiz bir odak noktasıdır. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra ilçemiz jeotermal kaynaklarıyla termal sağlıkta şifa dağıtan Karahayıt ve bölgemiz cazibe merkezidir. Pamukkale Belediyesi olarak ta termal sağlık turizmi potansiyelimizi, hem ülkemiz noktasında hem de dünya genelinde anlatmaya ve duyurmaya çalışıyoruz.”

“TERMAL SAĞLIK TURİZMİNDE HEDEFİMİZ BÜYÜK”

Zengin jeotermal kaynaklarıyla Karahayıt, Akköy başta olmak üzere Pamukkale İlçesi’nin termal bir turizm cenneti olduğunu aktaran Başkan Gürlesin, bölgede termal sağlık turizminin daha iyi noktalara gelmesi açısından yaptıkları çalışmaları aktardı.

Başkan Gürlesin, “İlçemiz, Karahayıt, Akköy ve Pamukkale ile zengin termal kaynakları ve tesisleriyle dünyaya şifa dağıtan bir merkez. Bu bölgemizde üst yapı, yeşil alan ve diğer prestij çalışmalar anlamında göreve geldiğimiz günden bugüne çalışmaya devam ediyoruz. Dahası termal sağlık turizmi noktasında marka kent olma yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bu bölgemizde üst yapıdan yeşil dokuya kadar ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Üst yapı dışında bölgemizde termal sağlık turizmine katkı sağlayacak, turistlere doğa içinde yine sağlık odaklı bir yaşam sunacak Karahayıt’ta 510 dönümlük Kent Ormanı Projemiz hayat buluyor. Sağlık turizminde doğa ile içe içe bir yapı olmazsa olmaz. Bunun için bu projemizi önemsiyoruz. Yine Karahayıt’ı bisiklet yolları ile örüyoruz. Üst yapı, kent ormanı ve bisiklet yolları ile sağlık turizminin gelişimi için önemli olan parçaları birleştiriyoruz. Allah’ın izniyle bundan sonraki 5 yıl içerisinde bu bölgeye daha büyük yatırımlar yapılıp bölgenin termal sağlık merkezi olması yönünde markalaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.