Teşkilatları Kapatmak Yok Hükmünde mi ?

Teşkilatları Kapatmak Yok Hükmünde mi ?

A+A-

MHP genel merkezi olağanüstü kongre talebinde bulunan 4 il başkanlığımızı (Aksaray Denizli Uşak Kilis ) parti tüzüğün 52 ve 54. maddeleri gereği kapattığını bildirmiştir. Bu karar yok hükmünde olup icra edilemez . Şöyle ki ;

1- Parti tüzüğümüzün 52. maddesinin son fıkrası başkanlık divanına "acil ve zaruri hallere" münhasır olmak üzere ve yapılacak ilk MYK toplantısında onaya sunulmak üzere MYK yetkilerini kullanma yetkisi vermiştir.

2- MYK yetkilerini tanımlayan 54/e fıkrada KAPATMA yoktur. Daha önceki tüzükte var olan feshetmek ve 2009 tarihli tüzükte yerine ikame edilen işten el çektirmek kavramları bulunmaktadır.

 

Bu şekilde bir karar alınsa dahi bu karar yapılacak ilk MYK toplantısında 2/3 MYK üyesinin gizli oyu ile onaylanmak durumundadır.

İl başkanlıklarının ve yönetimlerinin işten nasıl el çektirileceğine ilişkin düzenleme mevcut tüzüğün 38. maddesinde yapılmıştır.

MHP Genel Merkezi tüzüğün 52 ve 38. maddeleri uyarınca işlem yapmamıştır. Sonuç olarak genel merkez her ne kadar işlemi 34. maddeye atıfla yaptığını ifade etse de yetkisizlik nedeni ile işlem yok hükmündedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.