TEV'li Öğrencilerden Örnek Davranış

TEV'li Öğrencilerden Örnek Davranış

TEV Anadolu Lisesi öğrencileri Çivril, Bayat Köyü Cami ve Baklan Boğaziçi Camilerine gezi düzenleyerek tarihi mirasımızı yerinde görme fırsatı buldular.

A+A-

Tarihi mirasımızın bakımsızlığından yakınan öğrenciler, “Baklan ilçesinin Boğaziçi kasabasında bulunan, süslemelerinin 1774 de yapıldığı tahmin edilen  cami kapısına kilit vurularak kaderine terk edildiğini üzülerek gördük.  İçerisindeki eşsiz kalemişi süslemeler maalesef yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.Vakıflar Bölge Müdürlüğünün devraldığı bu cami bir an önce  restore edilmeyi beklemektedir” dediler.

 

 

Çivril Bayat Köyü Camisinin durumu da  içler acısı. 1,5 asırlık tarihi içinde barındıran bu camide birbirinden güzel natürmortlar resmedilmiş. En son  70 yıl önce bakımı yapılan cami günümüzde kullanılmıyor. Caminin restore edilmesi için gerekli makamlara başvurulmuş ancak bir sonuç alınamamış.

70 yıl önce yapılan bakımda yer alan 82 yaşındaki Hüseyin Kuyuldar “Çocukluğumun en güzel hatıraları burada geçti. Bu tarihi camiye neden kimse sahip çıkmıyor” diyerek sitemini dile getirdi.

MESUT GÜLER 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.