TEV Öğrencileri Milli Egemenlik İçin...

TEV Öğrencileri Milli Egemenlik İçin...

Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Tarih Kulübü ve DOSEV “Milli Egemenlik Yürüyüşü” sloganı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir doğa yürüyüşü ve tırmanış gerçekleştirdi.

A+A-

Yürüyüş Bağbaşı Teleferik binasının önünde başladı. Önce dağa tırmanan TEV Anadolu Lisesi gönüllü öğrencileri doğanın eşsiz güzelliğini tırmandıkları dağdan seyrettiler. Nisan ayı olmasına rağmen karın olması tırmanışı zorlaştırsa da, bulutların üzerine kadar süren tırmanış yerini yaylaya doğru yapılan yürüyüşe bıraktı. Yaylanın üzerinden dolaşarak Karataş’a kadar yürüdüler.

 

Daha sonra Kurtuluş Savaşı’nda cephane olarak kullanılan Kazak Abdal Türbesi’nin bulunduğu bölgeye gidildi. Bu bölgede bulunan bir yıkıntının önünde duran öğrencilere DOSEV üyeleri yıkıntının aslında bir camii olduğunu ve Kurtuluş Savaşı’nda bu caminin silah deposu olarak kullanıldığını söylediler. Günümüzde caminin varlığına bir yıkıntı olarak devam etmesi ve kendi tarihimize olan bu ilgisizliğimiz yürüyüşe katılanları üzüntüye sevk etti.

 

Bu caminin yakınlarında iki tane de türbe bulunuyordu: Kazak Abdal Türbesi ve Teslim Abdal Türbesi. Öğrenciler sırayla bu iki türbeyi de ziyaret etti. Teslim Abdal Türbesi’nin yanında bulunan ulu Ardıç ağacı görüntüsüyle öğrencilerin ilgisini çekti. Bu büyüklükte Ardıç ağaçlarına her yerde rastlamak mümkün değil çünkü zor yetişiyorlar. Bu Ardıç ağacının da 1500 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

 

Gezi hakkında görüşlerini bildiren Sedat SERDAROĞLU: Geçen yıl TEV Anadolu Lisesi Tarih Kulübü ve DOSEV “Milli Egemenlik Tırmanışı” sloganı altında 24 Nisan 2016’da Çökellez Dağı’na tırmanmış ve zirveyi al bayraklarla kırmızıya boyamıştık. Bu yıl yine Kurtuluş Savaşı’nı başarıya ulaştıranlara ve onların bizlere emanet bıraktığı tüm değerlere saygı ifadesi olarak bu etkinliği gerçekleştirdik. Bunu geleneksel hale getirip her yıl devam ettirmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.