Tuğrulhan, Dünya Şampiyonu oldu

Tuğrulhan, Dünya Şampiyonu oldu

Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, Dünya Gençler Şampiyonu oldu

A+A-

Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, Rusya’nın St Petersburg şehrinde düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda Rus rakibini yenerek 64 kiloda Dünya Gençler Şampiyonu oldu.

Rusya’daki şampiyonada bugün finale çıkan 64 kiloda milli boksör Tuğrulhan Erdemir, finalde karşılaştığı Sergei Margarian’ı 3-0 yendi ve altın madalyanın sahibi oldu.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, gençlerde kazanılan dünya şampiyonluğunun önemine değinerek, “Tuğrulhan sadece altın madalya kazanıp şampiyon olmakla kalmadı, aynı zamanda ülkemiz boksunu gelecekte ne kadar güzel günlerin beklediğinin de en önemli kanıtlarından biri oldu. Son bir hafta hem Avrupa şampiyonasında hem Dünya şampiyonasında kazanılan başarılar göğsümüzü kabarttı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın ülkemiz sporuna verdiği desteği bu başarılarla süslediğimiz için mutluyuz. Bu başarılarda emeği gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAKAN KILIÇ, MİLLİ BOKSÖR TUĞRULHAN ERDEMİR’İ TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Milli Sporcu Tuğrulhan Erdemir için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rusya’nın St Petersburg şehrinde düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda Rus rakibini yenerek 64 kiloda altın madalya kazanan Tuğrulhan Erdemir’i kutluyorum. Sporcumuzun güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyon olması ve Bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dinletmesi bizleri gururlandırdı. Tuğrulhan Erdemir’in başarısını gelecekte de sürdüreceğine inanıyorum. Altın madalyanın kazanılmasında emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.