Turizm Haftası Çivril'de de Kutlandı

Turizm Haftası Çivril'de de Kutlandı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. 

A+A-

Törene katılan Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı İsmail Soyak, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, TÜRSAB Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen ile sektör temsilcileri ve öğrenciler turizmde farkındalık yaratmak için yürüdü.

Etkinliği yürütülen Çivril Standında bölge ürünlerinden; çekirdek, hünnap, elma ve elma suyu, el işlemeleri, toprak kaplar ve yapım etkinliği sergilenmiştir.

Ekipte yer alan bayanlar Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait kıyafetleriyle etkinlik çadırını içersinde; toprak kap yapımından ekmek yapımına kadar farklı aktiviteleri canlandırmışlardır. Görevli baylar ise, efe kıyafetleriyle gün içersinde farklı yöresel oyunlar sergilemişlerdir.

Program protokol heyetinin etkinlik çadırlarını ziyaretleriyle son bulmuştur. Son ziyaretinden sonra Sayın Valinin aracını önünde “Kerim oğlu” oyununu sergileyen Çivril ekibi büyük ilgi görmüştür.

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.