Turizmcilere Hibeyle Desteklenen Kırsal Kesime Çağrı

Turizmcilere Hibeyle Desteklenen Kırsal Kesime Çağrı

TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Sadık Yetim, turizm merkezlerinden Pamukkale ve Karahayıt'ın da 'Kırsal Turizmi Destekleme' kapsamında olduğunu söyleyerek turizmcilmere yatırım çağrısı yaptı.

A+A-

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, kurum merkezinde basın toplantısı düzenledi. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci de toplantıya katıldı. TKDK Denizli İl Koordinatörü Sadık Yetim, 13'üncü Başvuru Çağrı Dönemi'nde 57 proje başvurusu aldıklarını belirtti. Bu projelerin toplam bütçesinin 73 milyon 344 bin lira olduğunu kaydeden Yetim, projelerin incelenip onaylanmasının ardından kurumlarının 32 milyon 588 bin lira hibe desteğinde bulunulacağını ifade etti. Turizm yatırımcılarına seslenen Yetim, "Denizli'de 2 süt işletme tesisi, 1 kanatlı et tesisi, 13 soğuk hava tesisi, 10 tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, 3 arıcılık yatırımı, 21 yerel ürünler tesisi projesi ve 7 kırsal turizm tesisi için başvuruda bulunuldu. Projeler, kurumumuza sunuldu. Maalesef, turizm potansiyelinin yoğun olduğu Denizli'de kırsal turizm yatırımları için yapılan başvurular yetersiz. Bu sektörde hibe desteğimiz alt limit 15 bin Euro, üst limit ise 500 bin Euro. Pamukkale ve Karahayıt'ta hibe desteğinden yararlanabiliyor. Kırsal alanda yapılacak apart, otel, restoran, sosyal tesisler, aguaparklar da kırsal turizm kategorisine giriyor. Turizm yatırımcılarının başvuruda bulunmalarını bekliyoruz" dedi.


TKDK'dan hibe desteği alarak yatırım yapan işletmelerin şu ana kadar 262 kişinin istihdamını gerçekleştirdiğini söyleyen Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Karahayıt'ta TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesinin devam ettiğini, bu projenin bitimiyle birlikte yatırımların artmasını beklediklerini dile getirdi. Kocatepe, "Avrupa Birliği fonlarından yeteri kadar yararlanamıyoruz. Üretime yönelik, istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak projelerle mutlaka TKDK'ya projeler sunulmalıdır" diye konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.