Türk ocakları ziyaretlerine devam ediyor

Türk ocakları ziyaretlerine devam ediyor

Geçtiğimiz salı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI’yı Türk Ocakları Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti.

A+A-

Geçtiğimiz salı günü saat Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI’yı Türk Ocakları Yönetim Kurulu üyeleri Av. Adem SÜPÇİN, Prof. Dr. Yunus BALCI, Yusuf KABUKÇU, Kevser KURU, Alper BAYSAL ve Denizli Türk Ocakları önceki dönem başkanlarından ve mevcut dönem Genel Merkez Üst Kurul Delegesi, ayrıca Danışma Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Mehmet AKGÜN ile birlikte ziyaret etti. 

Ziyaret esnasında Sayın Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'ya,Türk Ocakları’nın en önemli yayını olan Türk Yurdu Dergisi’nin 2015-2016 yılı sayıları hediye edilmiş; Türk Ocağı Denizli şubesinin yeni yönetim kurulu olarak bir aylık süreçte yapmış olduğu, önümüzdeki süreçte de gerçekleştireceği faaliyetler anlatılmıştır.

Sayın Rektör, bundan önce olduğu gibi Türk Ocağı’nın faaliyetlerini önemsediğini, gerek genel merkezimizin gerekse şubemizin etkinliklerinden haberdar olduğunu belirterek hediye edilen dergileri incelemiş; ayrıca dergimizin hali hazırda da takipçisi olduğunu belirtmiştir.

Görüşme esnasında basının, internet dünyasının ve sosyal medyanın etkili birer iletişim araçları olduğu; ancak bu araçların kültürümüze uygun bir biçimde kullanılmasının önem arz ettiği; görsel içeriklerin yoğunluğunun bazen anlatılmak istenenin önüne geçtiği ve bu nedenle bilgi aktarımında esas olanın her zaman basılı metinler olduğunun önemi vurgulanmıştır. Görüşmenin bir başka önemli noktasını ise 2012 yılında Türk Ocakları Genel Merkezi ile Üniversitemizin ortak sempozyumu olarak icra edilen Türk Tefekkür Dünyası Bilgi Şöleni oluşturmuştur. Bu bilgi şöleninde sunulan ve Türk tefekkür dünyasına ışık tutmaya çalışan bildirilerin yine üniversitemiz tarafından basılmış olması ayrı bir memnuniyet mevzuu olmuştur. Birkaç örneğinin ocağımızda bulunmasına dair ricamız Sayın Rektör

tarafından olumlu karşılanmıştır.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI’yı ziyaretimizden sonra ocağımız Hars Heyeti üyelerinden Prof. Dr. Turgut TOK’u Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki makamında yönetim olarak ziyaret ettik. Ziyaretimizde hocamızın yeni akademik unvanının hayırlı olmasını dileyip, Türk Kültürü’ne hizmet noktasındaki çalışmaları hakkında bilgiler edindik. Daha sonra da Prof. Dr. Turgut TOK hocamızın Denizli Türk Ocağı’nın yeni dönem faaliyetlerinde desteğini eksik etmemesini rica ettik. Hocamız ve üyemiz sayın Turgut TOK konferans ve etkinliklerde destek olacağını üniversite bünyesinde yapılacak bazı faaliyetlerde Türk Ocağı’nın da yer alabileceğini belirttikten sonra kendisinden Denizli Türk Ocakları’nda konferans sözü alarak yanından ayrıldık. Yabancı Diller Yüksekokulu’nda şubemiz üyelerinden öğretim görevlileri

Tolga BAKIRTAŞ ve İsmail KURT hocalarımızı da görmüş olmaktan mutluluk duyduk.

Yeni dönemimizde yönetim kurulumuzda; gerek üniversitemizdeki üyelerimizi temsilen gerekse bilgi ve deneyimlerinden yararlanma isteğimizi kırmayarak yer alan Sayın hocamız Prof. Dr. Yunus BALCI bizleri görev yerinde ağırlamıştır. Bu esnada yine Hars Heyeti üyelerimizden Prof. Dr. Mustafa ARSLAN hocamız da aramıza katılarak şeref vermiştir. Her iki hocamız tarafından ağırlanırken yönetim kurulumuzla ve Mustafa ARSLAN hocamızla istişarelerde bulunduk. Ayrıca hocalarımızla yerel ve ülke gündemi hakkında sohbet etme, fikirlerinden istifade etme imkânı bulduk. Ziyaretimiz, ocağımızda konferans vermeleri hususundaki teklifimiz her iki hocamız tarafından kabul gördükten sonra noktalanmış oldu.

Yönetimimizin bugünkü ziyaret süresinin öğleden sonrayla sınırlı olması ve üniversitedeki öğrenim döneminin henüz başlamamış olması dolayısıyla diğer öğretim üyesi üyelerimizi görememenin üzüntüsü içinde bugünkü programımızı tamamlamış olduk.

DENİZLİ TÜRK OCAKLARI YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.