Türkiye Yatırımdan Uzaklaşıyor

Türkiye Yatırımdan Uzaklaşıyor

Bu buluşmada hem Maliye Bakanımız Naci Ağbal hem de Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ile birlikteydik. Sanayicimiz ve ülkemiz için en iyisi olsun diye neler yapılabilir bunları konuştuk.” dedi

A+A-

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Üretim Reform Paketi’nin sanayicinin üzerindeki ağır mali yükleri azaltacağını ve yeni yatırımların önünü açacağını ifade ederek “Üretim reform paketi olarak nitelendirilen bu paket için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü, gerçekten ciddi çaba harcadı. Bakanımız, geçtiğimiz haftalarda 12 sanayi odası başkanıyla bir araya geldi. Hazırlanmakta olan reform paketi ile ilgili bizlerin de görüş ve önerilerimizi dinledi.  Biz de sanayiciler olarak bu konuda duygu ve düşüncelerimizi ve olması gerekenleri kendilerine ilettik.  Bu buluşmada hem Maliye Bakanımız Naci Ağbal hem de Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ile birlikteydik. Sanayicimiz ve ülkemiz için en iyisi olsun diye neler yapılabilir bunları konuştuk.” dedi.

Üretim Reform Paketi’nin Odak Noktasında OSB’ler Var

Türkiye’nin yatırımdan uzaklaştığını özellikle belirtmeliyiz diyen Keçeci, “ Yatırımın olmadığı bir ülkede istihdamın iyiye gitmesi beklenemez. Büyümesini ihracata dayamış bir ülkenin yatırım olmadan, üretim kapasiteleri artmadan daha ilerilere gitmesi mümkün değildir. İstihdamımızın, ihracatımızın, büyüme rakamlarımızın artması; sanayinin tekrardan harekete geçirilmesiyle olacaktır. Bu harekete geçiş ise; sanayicinin durumunun çok iyi analiz edilip, durumunu anlamaktan geçiyor.” diye konuştu.

 

Keçeci, “Mevduat faizinin%14-%15 olduğu ülkemizde kredinin yatırıma dönüştürülmesi için %20’lerin üzerindeki bir rakamla yatırım yapılamayacağını görüyoruz.  Biz sanayiciler de almış olduğumuz bu pahalı parayı; yatırım yapmak için kullanıyoruz. Yatırırım yaptığımız yerler ise; OSB’lerimizdeki altyapı ve araziler. Dikkat edilecek olursa sanayi bakanımızın da açıkladığı Üretim Reform Paketi’nin odak noktasında OSB’ler var. Sanayinin yapılanması için temel alanların sanayiciye en uygun şekilde verilmesi var ve bu sanayi bölgelerinde yapılan gayrimenkullerinin vergisinin dahi alınmaması söz konusu. Sanayinin ve yatırımın cazip hale getirilecek olması bizi heyecanlandırıyor. Bu konuda Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın bizlere söylediği; “İstediğiniz anda istediğiniz şekilde OSB için yer tahsis etmek için hazırız ve amadeyiz.”  sözü bizleri heyecanlandırdı. Üretim Reform Paketi’nin bizlere nasıl döneceğini merakla bekliyoruz.”dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.