Türkmenistan’ın En Yüksek Noktasına Dikilecek!

Türkmenistan’ın En Yüksek Noktasına Dikilecek!

Türkmenistan bu hafta kutlanacak Bayrak Bayramının arefesinde Türkmen dağcılar Türkmenistan’ın en yüksek noktasına bu sene Eylül ayında Aşkabat’ta düzenlenecek 5. Asya Oyunlarının sembolünü dikecek.

A+A-

Türkmenistan’da bu hafta sonu kutlanacak 19 Şubat Bayrak Bayramı arefesinde Türkmenistan en yüksek noktasına deniz seviyesinden 3139 metre yükselen Köytendağ dağdaki Ayrıbaba zirvesine Aşkabat’ta bu sene Eylül ayında düzenlenecek Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5.Asya Oyunları’nın sembolünü dikilecek.

 

Türkmen dağcılar 2017 yılının Sağlık ve Mutluluk yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla Türkmen Devlet Haber Ajansı ve Devlet Spor Komitesi tarafından organize edilen proje kapsamında Türkmenistan’ın zirve noktasına tırmanacak. Sözkonusu organizasyon Asya Oyunlarını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla düzenleniyor. Bu projeye Köytendağın bulunduğu Lebap vilayet valiliği de destek veriyor.

 

Ülkenin en büyük dağı olan Köytendağ’ın en yüksek tepesindeki karlar Ekim ayından Mayıs ayına kadar erimeden kalan tek yerdir.

 

Son yıllarda Türkmenistan’da dağcılık yaygınlaştı. Dağcılık tutkunlarının bir araya geldiği kulüpler oluşturuldu. Aşkabat’ta Agama ve Balkanabat’ta Mert dağcılık kulüpleri faaliyet gösteriyor.

 

ATHA

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.