Türkmenler Halep’te direniyor: 100 şehit

Türkmenler Halep’te direniyor: 100 şehit

Direnişin sürdüğü Halep’te 100’den fazla Türkmen şehit oldu. Rus saldırısından kaçan 10 bine yakın sığınmacı da Esselame Sınır Kapısı’na geldi.

A+A-

Haber: Hanife Açıkalın

 

Rusya’nın hava bombardımanına dayanamayan Türkmen birlikler kaybettikleri Bayır-Bucak bölgesinde bulunan köyleri ve arazileri tek tek geri almaya başladı. Bayır bölgesinde “Delitürk” birliğinde savaşan İzmirli mücahit Atilla Delitürk, “Ruslardan intikamımızı yavaş yavaş alıyoruz. Her geçen gün biraz daha ilerliyoruz. İmkânlarımız doğrultusunda yavaş oluyor ama biz imkânsızı başarıyoruz” dedi. Kötü hava şartları ve Rusya’nın bombardımanına karşı direnemeyen Türkmen birlikler 4 gün önce yaşadıkları mağlubiyeti tersine çevirmeye başladı. Durumu son kalan 32 mermiden büyük köyleri tek tek geri almaya kadar getiren Türkmenler, Türkmendağı’nda destan yazmaya devam ediyor. Bayır bölgesinde çatışmaya devam eden İzmirli komutan Atilla Delirtürk, Rusya’dan intikam alındığını ifade etti. Delitürk şunları söyledi: “Her gün nerdeyse 2-3 köyü geri almaya başladık. Bu köylerin hepsi büyük ve önemli Türkmen köyleridir. Tek sıkıntımız biraz yavaş ilerliyoruz ancak sabırlık olmamız gerekiyor. 3 gün önce 11 Rus generali ve rejimin 4 üst düzey komutanını öldürdük.”

 

Çatışmalar sürüyor

Aldıkları istihbarat bilgisiyle harekete geçen Delitürk, nasıl bir operasyon yaptıklarını Yeniçağ’a şöyle anlattı: “Hava çok soğuk ve sisliydi. Rus generallerin Türkmen bölgelere doğru ilerlediği bilgisini aldık. Generallerin özel kuvvetçi olduğunu biliyorduk. Bildiğimiz bir şey daha vardı o da Türk düşmanı olmalarıydı.  Arkadaşlarımız hemen düşmanın bulunduğu bölgeye sızıp takip etmeye başladı. Yaklaşık 2 saat sonra generallerin öldürüdüğü haberini aldık.” Atilla Delitürk, Halep’te şiddetli bir çatışmanın başladığını ve günlerdir devam ettiğini kaydetti. 100’ün üstünde şehidin olduğuna dikkat çeken Delitürk, Halep’in kolay kolay düşmeyeceğini ve direnmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Geri püskürtüldü

Suriye’nin Lazkiye kırsalında bulunan Türkmendağı’nın güneyindeki çatışmalar sürerken Cebel Ekrad’a kara harekâtı başlatan rejim güçleri geri püskürtüldü. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Türkmendağı’nın güney cephesi olan Kuruca köyündeki çatışmalar devam ediyor. Rejim güçleri muhaliflerin kontrolündeki diğer Türkmen köylerine yoğun top ve füze atışı gerçekleştiriyor. Bölgedeki patlama sesleri Hatay’ın Yayladağı ilçesinden de duyuluyor. Bu arada önceki gün Cebel Ekrad’daki Cibilli el Ahmar köyüne girmeye çalışan rejim askerleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmaların gece saatlerine kadar sürdüğü öğrenildi. Çatışmalarda rejim güçlerinin geri püskürtüldüğü, en az 20 rejim askerinin öldürüldüğü bildirildi. Öte yandan Suruç Konaklama Tesisleri’ne yerleştirilen sığınmacılardan Cemal Tarık, bölgede savaşçı olmadığı halde günlerce bombardımana maruz kaldıklarını söyledi. Rusya ve Esad’ın özellikle sivil halkı hedef aldığını dile getiren Tarık, “Türkiye’ye 10 kişi geldik. Zalimler gece gündüz bomba yağdırıyor. Eğer ortada bir savaş varsa gidin cephedeki askerlerin karşısına çıkın ama onlar özellikle sivil halkı, çocukları ve kadınları öldürüyor. Zalimlerin gücü yetmeyecek, inşallah kısa sürede döneceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.