Uganda'dan Başkan'a Misafir

Uganda'dan Başkan'a Misafir

Ugandalı Bakan’dan Başkan Zolan’a ziyaret

A+A-

Biz dizi ziyaret dolayısıyla Türkiye’ye gelen Uganda Cumhuriyeti Su Kaynakları Bakanı Hon. Kibuule Ronald, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ugandalı Bakan Ronald, “Sizden öğreneceğimiz çok şey var” diyerek, büyükşehir sisteminden övgüyle bahsetti.

 

Biz dizi ziyaret dolayısıyla Türkiye’ye gelen Uganda Cumhuriyeti Su Kaynakları Bakanı Hon. Kibuule Ronald, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyaret nedeniyle Ugandalı Bakana “Şehrimize, Denizlimize hoş geldiniz” diyen Başkan Zolan, “Uganda, kendimize yakın gördüğümüz bir ülke. Sizleri burada görmekten dolayı mutlu olduk” dedi. Denizli’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre yatırımlarını anlatan Başkan Zolan, “Çevre, su ve alt yapı anlamında şu anda yoğun bir çalışmamız var. Denizli’nin alt yapısını baştan aşağıya yeniliyoruz. Su bizim için çok önemli. Su olmadan hayatın olması mümkün değil. Biz ‘su, altından daha değerli’ diyoruz. Çevreye verdiğimiz önemle Türkiye’nin en çevreci belediyesi unvanını aldık” diye konuştu. Başkan Zolan daha sonra Ugandalı Bakana Denizli ve kent ekonomisi ilgili genel bilgiler verdi.

 

Bakan Ronald: “Sizden öğreneceğimiz çok şey var”

 

Ugandalı Bakan Ronald ise ülkesi hakkında bilgiler vererek, yaptıkları icraatları anlattı. Ronald, “Sizden öğreneceğimiz çok şey var. Başkentimiz Kampala 1,5 milyon nüfusu ve alanı ile Denizli’den daha büyük bir şehir. Ancak Kampala’da Denizli’de olduğu gibi büyükşehir sistemi yok. Kampala’ya bu sistemi getirmek istiyoruz” dedi. Bakan Ronald, kabulü dolayısıyla Başkan Zolan’a teşekkür ederek Uganda’ya davet etti. Öte yandan Bakan Hon. Kibuule Ronald ve beraberindekiler daha sonra Denizli’ de uygulanan Alt Yapı Çalışmaları ve Su Yönetim Sistemini incelemek üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör’ ü de ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.