Ülkücüler Atsız Ata'yı PAÜ'de Andı

Ülkücüler Atsız Ata'yı PAÜ'de Andı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğrenci Konseyi ve Denizli Ülkü Ocakları Üniversite Birimi tarafından ölümünün 40. yılı nedeniyle Türkolog Hüseyin Nihal Atsız konferansı düzenlendi.

A+A-

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Özçelik, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Dekanlar, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Yoğun ilgi gören konferansa salonun dar gelmesi nedeniyle bir çok katılımcı dışarıda kaldı.

“ATSIZ İYİ ANLATILMALI”

Konferansın açış konuşmasını yapan PAÜ Ülkü Ocakları Öğrenci Birimi Başkanı İbrahim Burak Mertol, Türkolog Hüseyin Nihal Atsız’ın gelecek nesillere iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Mertol, Ülkü Ocakları Öğrenci Birimi olarak bu tür konferans ve seminerlere devam edeceklerini kaydetti.

“İLERİYİ GÖREN BİR TARİHÇİYDİ”

PAÜ Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölüm Başkanı Nergis Birtay da yaptığı konuşmada, “Bugün yaşanan problemleri daha 1960’lı yıllarda gören ve yetkilileri uyaran Atsız, bu açıdan tarihi geçmişi iyi okuyan, iyi değerlendirerek ileri gören bir tarihçidir” dedi.

ŞİİRLERİNDEN ÖRNEKLER

Açış konuşmalarının ardından öğrenciler Hüseyin Nihal Atsız’ın şiirlerinden örnekler sundular.

BARUTÇUÖZÖNDER, ATSIZ’I ANLATTI

Konferansa konuşmacı olarak katılan, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Sema Barutçuözönder, Hüseyin Nihal Atsız’ı anlattı. Barutçuözönder, Atsız’ın Türkologluğu, eserleri ve edebi çalışmalarını hakkında bilgi aktardı.Mesut GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.