Ülkücülük...

Ülkücülük...

…Yüksek Ahlaklı, Yüksek Şahsiyetli İmanlı ve İdealist dava adamlarının yetişmesine vesile olan“Yazalım Gel Seni Tarihe Desem Sığmazsın” ve sığmayacak bir Mücadelenin adıdır. ÜLKÜCÜLÜK..!

A+A-

… ALLAH a hakkı ile riya ve istismardan uzak! kula kulluğa karşı omurgalı duruş sergileyenlerin adıdır. ÜLKÜCÜLÜK..!

…Bir Gül bahçesine güle oynaya girip! Lalenin ruhaniyetinin önünde! diz çökenlerin! Hakkın ve Hakikatin yanında saf saf dizilip, Güçlüye maskara ve oyuncak olmayanların…adıdır. ÜLKÜCÜLÜK..!

… Ateşe kalburla su taşımaya çalışan kargaların değil, Hiç değilse safım belli olsun diyip küçük gagası ile kor ateşe su taşıyan aslan yürekli serçelerin…

…Galu belada Hakka söz verip, dünyada zevk, sefahat ve menfaate aldanmayıp İmanını perçinleyenlerin

… Baş düşer Bayrak düşmez diyip tevhit sancağını taşıyanların adıdır! ÜLKÜCÜLÜK..!

…“İslam Ahlak ve Faziletiyle yücelmiş Türklük gurur ve şuuruyla bilinçlenmiş ruhu dışına hakim dışı ruhuna mahkum bir eli KUR-AN da SÜNNET-te bir eli İlimde fende teknoloji ve kılıcında, Bir Ayağı mazide bir ayağı İstikbalde okuyan araştıran tartışan düşünen ve neye niçin inanması gerektiğini sorgulayan ELİF gibi ADAM gibi bir Dava Adamı, Gaza Adamı Olabilenlerin..!

…İnanç ve Değerleri adına, fikir ve düşünceleri ile söylem ve eserleri ile her türlü menfaate rağmen dava adına mücadele edenlerin ortaya koyduğu yüreklerinin altına imzasını atabilenlerin adıdır! ÜLKÜCÜLÜK..!

… Varlığı ile her dem Ülkemizin mihenk taşı olmuş, var oluşundan beri , inanç ve idealleri ile iddiası ve mücadelesi ile Ülkemizin ve Milletimizin geleceğine ışık saçmış , ilham kaynağı olmuş inanç ve adealizmin sembolüdür! ÜLKÜCÜLÜK..!

…Efendimizin aguşuna icabet eden, bedrin aslanlarının tahtına göz dikip, Hz Hamzaya yaren olmak için en sevgilinin gül bahçesinde HAKKI temsil eden lalenin huzurunda secde edenlerin mücadelesinin adıdır ÜLKÜCÜLÜK..!

…Bir kaç dakika sonra ki akibetlerine heyecan ve hasretle yürüyen tarihe sığmayacak ve sığdırılamayacak bir destanı ölürken ölümsüzleştiren şuheda toprağını sulayan kanın rengidir..ÜLKÜCÜLÜK..!

…Ben zalimlerle birlikte varlık içinde yaşamayı ALÇAKLIK...Zalimlere karşı gelerek bulacağı ölümü YÜCELİK sayarım diyen Hz ALİ ile özdeşleşen bir İlim ve Yiğtlik abidesidir ÜLKÜCÜLÜK ..!

…Güçlüye meze ve oyuncak olmaktansa HAKKIN VE HAKİKATİN yanında"ölüm ölüm güzel ölüm kutsal kavgalarda karanfil gülüm diyip ölüme gülümsemektir. ÜLKÜCÜLÜK ..!

…“Unutma, büyük savaşlar büyük kahramanlar ister” "Beni yiğit,beni güzel,beni insan kıldın. Şimdi sıra bende; seni vatan kılmak için bağrına dönüyorum. al beni toprağım!" diyebilenlerin kıyamıdır.! ÜLKÜCÜLÜK ..!

…"Yolunu sürdüreceğiz ey şehit " diye tevvekkül edebilmektir.! ÜLKÜCÜLÜK ..!

…"Dünyada menfaat için sevgi gösterişinde bulunan insanlar kadar alçağı yoktur" diyen şeyh şamilden miras tarihi tekerrürdür ÜLKÜCÜLÜK ..!

…iffetlerin pazarlandığı ,namusların paralandığı, namussuzluk ve haysiyetsizlikler karşısında çaresizce iştahların kabardığı,güçlünün ve zalimin kucağında yeşerip, iman ve itikadın sarsıldığı,yürekleri sarsan bir başkaldırının adıdır ÜLKÜCÜLÜK..!

…. “Ey iman edenler! Kâfirlerden size yakın olanlara karşı savaşın ve onlar (savaşırken) sizde bir sertlik bulsunlar. Biliniz ki Allah muttakilerle beraberdir.” (Tevbe/123) ayetine binayen MUTTAKİ olabilenlerin adıdır..! ÜLKÜCÜLÜK..!

…"Muhammed in canını elinde tutan Allah a yemin ederim ki, Allah yolunda cihad edip öldürülmeyi, sonra cihad edip yine öldürülmeyi, sonra tekrar cihad edip tekrar öldürülmeyi çok arzu ederdim. " Hz MUHAMMED. (s.a.v) efendimizin hadisine rucu eden ve ölürken ölümsüzleşen Yanlız Kurtların Destanıdır ÜLKÜCÜLÜK ..!

…Bedirde Arslanlaşan..! Uhutta Hamzalaşan..! Hz Ali ye özenip İlim deryasında Kılıçlaşan..! Hz Ebubekirin sadakatini arzulayıp..! Hz Osmanın edebine bürünmeye çalışıp..! Efendimizin Ahlakı ile Yıldızlaşan..! Ahir zaman Kardeşleridir..! ÜLKÜCÜLÜK..!

…Türk Cihan Hakimiyeti Mefküresini; İlim ve Fenne, Hoşgörü ve Adaletle, Edep ve Haya ile, Ahlak ve Faziletle, İnanç ve Cesaretle, Hakim kılan Dede Korkutların, Abdul Kerim Saltuk Buğra Hanların, Sultan Alparslanların, Dede Korkut ve Edebalinin..! Ertuğrul Gaziden başlayıp İstanbul surlarında Ulubatlı Hasanla sancaklaşıp..! Sultan Vahdettinle yanlızlaşan..! Alparslan Türkeşle Tekerrüre dönüşüp..! Binlerce Ülkücünün Şehadeti ile taçlanan Tarihin Tecellisidir..! ÜLKÜCÜLÜK..!

 selam-saygı-dua

Ahmet Gökhan Yazıcı - Haberhergün

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.